Στις 11/12 το φορολογικό νομοσχέδιο που "κολλάει" τον Βιντιάδη

18:32 6/12/2012 - Πηγή: TNSite
Εν αναμονή της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου στις 11/12, βρίσκεται ο Δημήτρης Βιντιάδης και η ομάδα του, καθώς από την Αγγλία είναι βασική προϋπόθεση να έχουν στα χέρια τους τον διακανονισμό για τις ΠΑΕ. Για Γενάρη πάει η ολοκλήρωση του θέματος

Αρχικά διέρρεε από τον στενό κύκλο του Δημήτρη Βιντιάδη, πως όλα θα τελειώσουν στις 5/12 ή το αργότερο στα μέσα του μήνα. Αυτή ήταν και η πληροφόρηση του Sport24.gr που δεν χωράει όμως αμφισβήτηση για το αν προέκυψε από τον Βιντιάδη

ή όχι.

Αυτές ήταν οι πληροφορίες του Βιντιάδη αλλά και της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση της χώρας. Η καθυστέρηση που προέκυψε όμως στην Βουλή, πήγε πίσω όλο τον σχεδιασμό του ενδιαφερόμενου επενδυτή.

Κατέβασαν ταχύτητα οι Άγγλοι

Το φορολογικό νομοσχέδιο λοιπόν, αποτελεί το "κόλλημα" του Δημήτρη Βιντιάδη και της ομάδας του και όχι η αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ. Οι άμεσοι συνεργάτες (Άγγλοι) του νεαρού επιχειρηματία, έχουν βάλει φρένο στο όλο εγχείρημα προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους όσα τους έχει υποσχεθεί ο Βιντιάδης αλλά και ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Τι υποσχέθηκαν; Το διακανονισμό των δόσεων από την Κυβέρνηση για τις ΠΑΕ, που στην προκειμένη περίπτωση της ΑΕΚ, αποτελεί το 70% του χρέους της ομάδας. Μόλις πάρουν το νόμο στα χέρια τους οι Άγγλοι, θα ανάψουν το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του deal. Τουλάχιστον έτσι διαρρέεται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Φυσικά μέχρι τότε δεν σταματάνε οι επαφές με τους πιστωτές, αντιθέτως αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες προκειμένου το νομοσχέδιο να ολοκληρώσει τα νούμερα που θα έχουν μπροστά οι Άγγλοι.

Ψηφίζεται στις 11/12 το πρώτο μισό του νομοσχεδίου

Σύμφωνα λοιπόν με το πολιτικό ρεπορτάζ, η Κυβέρνηση έχει deadline για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου έως και τις 11/12. Δεν μπορεί περάσει η συγκεκριμένη ημερομηνία και να μην έχει ψηφιστεί ο νόμος (έστω το πρώτο κομμάτι) καθώς είναι προαπαιτούμενη προϋπόθεση από την Τρόικα προκειμένου να πάρει η χώρα την δόση.

Για αυτό μιλάμε λοιπόν με συγκεκριμένη ημερομηνία που δεν μπορεί να πάρει επιπλέον παράταση. Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες της διοίκησης, αναφέρουν πως στο πρώτο μισό του νομοσχεδίου (το δεύτερο κομμάτι πάει για Απρίλιο) υπάρχει μέσα η ρύθμιση των χρεών σε δόσεις για τις ΠΑΕ.

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα, η περίπτωση να αλλάξει σελίδα στο διοικητικό καθεστώς η ΠΑΕ ΑΕΚ πάει για τον Γενάρη του 2013. Φυσικά μέχρι τότε, που θα γίνει και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα υπάρχει ο νόμος και δεν αποκλείεται να έχει γίνει ουσιαστικά η αλλαγή σελίδας στην ΑΕΚ, αλλά τυπικά μιλάμε για τουλάχιστον μέσα Γενάρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα