Στην τελική ευθεία ο ανασχηματισμός στη Σερβία

16:07 5/8/2013 - Πηγή: TNSite
Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων θα κληθούν να στελεχώσουν τη σερβική κυβέρνηση κατά τον ανασχηματισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως είπε, παράλληλα συνεχίζονται και οι επαφές με ξένους ειδικούς, οι οποίοι ενδέχεται να αναλάβουν καθήκοντα στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σε θέσεις π.χ. συμβούλων.

«Η ουσία είναι να οικοδομήσουμε μια ισχυρή και οικονομικά σταθερή Σερβία, που θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του λαού της, όπου κι αν αυτός βρίσκεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσιτς.

«Θα προσπαθήσουμε

να φέρουμε ικανούς ανθρώπους στην κυβέρνηση, επειδή η Σερβία θα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί -κυρίως τα οικονομικά- και να υπάρξει πλήρης εγκαθίδρυση της έννομης τάξης» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «πυρετός» διαβουλεύσεων στη Σερβία για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς να δείχνει την «πόρτα» της εξόδου στο κόμμα των Ενωμένων Σερβικών Περιφερειών (URS) και τον ηγέτη του και υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μλάτζαν Ντίνκιτς.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα