Στην Παναγία την Απαρεσίντα ο Πάπας για να προσευχηθεί

22:15 24/7/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Πάπας θα χοροστατήσει σε λειτουργία ενώπιον 200.000 πιστών. Ο ναός αυτός βρίσκεται ανάμεσα στο Ρίο και το Σάο Πάολο. Ο Ποντίφικας θα επιστρέψει το απόγευμα στο Ρίο για να επισκεφθεί το νοσοκομείο των Καθολικών του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης όπου νοσηλεύονται τοξικομανείς και αλκοολικοί.

Είναι μια κίνηση προσέγγισης στους πληγωμένους στη ζωή, όπως θα κάνει τις επόμενες ημέρες πηγαίνοντας σε μια φαβέλα ή συναντώντας κρατούμενους. "Τα ναρκωτικά είναι όπως η λέπρα την εποχή του Φραγκίσκου της Ασίζης, αποδυναμώνει τους ανθρώπους και αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση των αμβλώσεων,

της βίας στις οικογένειες", είπε ο φραγκισκανός ιερέας Φρανσίσκο Μπελότι, διευθυντής του νοσοκομείου, που δήλωσε πως με μεγάλη συγκίνηση περιμένει αυτή τη συνάντηση "μεταξύ των Φραγκίσκων".

Το πρόγραμμά του είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένο έως την Κυριακή όπου θα χοροστατήσει στη λειτουργία για τη λήξη της 28ης διοργάνωσης για τις Παγκόσμιες Ημέρες της Νεολαίας, σε τεράστια υπαίθρια έκταση στη Γκουαραμπίτα, 30 χλμ. από το Ρίο. Οι αρχές αναμένουν 1,5 εκατομμύριο νέοι από 170 χώρες να κατακλύσουν το χώρο.

Ο 76χρονος Πάπας Φραγκίσκος ξεκουράστηκε χθες σε τοποθεσία που βρίσκεται στα υψώματα της πόλης μέσα σε τροπικό δάσος, μετά το εξαντλητικό του ταξίδι.

Ωστόσο έστειλε μήνυμα που ανέγνωσε ένας νέος, στο οποίο καλούσε τους προσκυνητές από όλο τον κόσμο να αφεθούν "στην αύρα του Χριστού" και να "γίνουν ιεραπόστολοι". Νωρίτερα είχε αναρτήσει μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter: "Αγαπητοί νέοι, ο Χριστός σάς έχει εμπιστοσύνη και σάς εμπιστεύεται την δική του αποστολή. Γίνετε μαθητές".

Παράλληλα με συναυλίες και προσευχή στο Ρίο ντε Ζανέιρο άρχισε σήμερα το πρωί η γιορτή των Παγκοσμίων Ημερών της Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος του Ρίο, Οράνι Ζοάο Τεμπέστα, χοροστάστησε στη λειτουργία για την έναρξη γιορτής, την οποία θα παρακολουθεί έως το Σάββατο ο Ποντίφικας. Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε η εκκλησία να είναι κοντά στους φτωχούς και τους αδυνάτους, με την ευκαιρία του πρώτου του ταξιδιού στο εξωτερικό μετά την εκλογή του.

Ένας μεγάλος σταυρός και η εικόνα της Παναγίας, σύμβολα της γιορτής της νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας, μεταφέρθηκαν από προσκυνητές στο σημείο τέλεσης της λειτουργίας.

Συνολικά 560.000 νέοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι, έχουν φθάσει από όλο τον κόσμο για να μετάσχουν σε αυτό το "Καθολικό Woodstock". Η νεολαία συγκεντρώθηκε στην διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα για να παρακολουθήσει την λειτουργία για την έναρξη της 28ης Παγκόσμιας Ημέρας της Νεολαίας υπό βροχερό και ψυχρό καιρό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, ο αριθμός των πιστών ανέρχεται σε 400.000.

"Με τον Πάπα Φραγκίσκο, είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλο τον κόσμο. Προκαλεί μεγάλη συγκίνηση να τον ακούς να λέει ότι είναι ο Πάπας των φτωχών. Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες το βαθμό της ταπεινότητάς του", δήλωσε η Βανέσα, μια Καναδή 21 ετών στην Κοπακαμπάνα.

Ωστόσο μια βλάβη στο μετρό του Ρίο που διήρκησε τουλάχιστον δύο ώρες εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λίγο πριν από την έναρξη της γιορτής για την 28η γιορτή των Παγκόσμιων Ημερών της Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας, προκάλεσε χάος στην πόλη, την επομένη της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου.

Για πολλούς, η βλάβη αυτή διατάραξε τη γιορτή της νεολαίας. Το μετρό ενώνει το κέντρο του Ρίο με την Κοπακαμπάνα και χρησιμοποιείται κατά κόρον για την πρόσβαση στην περιοχή.

"Ο κόσμος αναγκάστηκε να βγει από τους συρμούς ανάμεσα στους σταθμούς", είπε εκπρόσωπος του μετρό. Πολλοί έτρεχαν απεγνωσμένα να βρουν ταξί ή να μπουν στο λεωφορείο. Όλα ήταν γεμάτα κόσμο.

Μετά το Κύπελλο των Συνομοσπονδιών της FIFA, η 28η διοργάνωση των Παγκόσμιων Ημερών της Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας θεωρείται το δεύτερο και τελευταίο μεγάλο τεστ στο θέμα της διοργάνωσης και της ασφάλειας, πριν από το Μουντιάλ το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα