Στην Κύπρο η τρόικα

14:07 27/10/2013 - Πηγή: TNSite

Στην Κύπρο αναμένεται την Κυριακή, πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας για τη δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου. Η αποστολή θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί

την Τρίτη με τον Υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις των τεχνοκρατών της τρόικας με τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Κεντρική Τράπεζα, εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα είναι θετική και η δεύτερη αξιολόγηση για την πορεία εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε η Κύπρος να παραμείνει εντός των πλαισίων και να εφαρμόσει ό,τι απαιτείται στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών διαμηνύουν ότι προσδοκούν να διαπιστώσουν πρόοδο και δράσεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών και της προώθησης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας ως το τέλος του 2015 .

Η μνημονιακή σύμβαση θέτει ως όρο την έναρξη των διαδικασιών για ιδιωτικοποίηση της Cyta μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται, επίσης, ο κρατικός προϋπολογισμός, η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και η ενοποίηση του ΦΠΑ με το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων.

Zougla.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα