Στην Κούβα για θεραπεία ο Τσάβες

22:56 28/11/2012 - Πηγή: TNSite
Στην Κούβα μετέβη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τον καρκίνο. Αυτό το ταξίδι «φουντώνει» τις αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Τσάβες αλλά και με το κατά πόσο είναι εφικτό να συνεχίσει να κατέχει το αξίωμά του.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας - 58 ετών σήμερα - σπάνια

έκανε δημόσιες εμφανίσεις, ενώ την Τρίτη ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στην Αβάνα με ένα γράμμα το οποίο βγήκε στη δημοσιότητα, ενώ η θεραπεία που θα ακολουθήσει είναι βασισμένη σε μια μέθοδο που μειώνει τις φθορές στα οστά, οι οποίες προκαλούνται από την χημειοθεραπεία.

Στην Κούβα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ούγκο Τσάβες είναι ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς είναι φίλος των πρώην και νυν ηγετών της Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο, ενώ στην χώρα αυτή έχει και την ευκαιρία να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υγεία του, χωρίς να «ενοχλείται» από τα μέσα ενημέρωσης.

Οι πολίτες της Βενεζουέλας έχουν ακούσει πολλές εικασίες για την πορεία της υγείας του προέδρου τους από το 2011 και τα μέσα «διχάζονται» σχετικά με το εάν η νέα περιπέτεια του Τσάβες έχει να κάνει με συνήθη διαδικασία ή εάν έχει επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα