«Στην Ελλάδα δημιουργείται ένας νέος τρομοκρατικός χώρος»

17:16 20/1/2014 - Πηγή: TNSite
Στις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες και στον κίνδυνο επανεμφάνισης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt με αφορμή τόσο την πρόσφατη απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού όσο και την επίθεση κατά της οικίας του πρέσβη της Γερμανίας.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα

τελεί υπό τον φόβο της αριστερής τρομοκρατίας.

«Δολοφονίες νεοναζί, μια επίθεση εναντίον της γερμανικής πρεσβείας, απειλές για νέες επιθέσεις και απόδραση ενός γνωστού τρομοκράτη: στην Ελλάδα δημιουργείται ένας νέος τρομοκρατικός χώρος» αναφέρει η Die Welt,η οποία αναφερόμενη στην απόδραση Ξηρού, υπογραμμίζει ότι αυτή ενδεχομένως να συνδέεται σε μια συνεργασία με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς

«Εκφράζονται φόβοι ότι η «17 Νοέμβρη», μπορεί να αναλάβει και πάλι δράση, ενδεχομένως μαζί με τους «Πυρήνες της φωτιάς» μιας ομάδας ακροαριστερών, η οποία έκανε την εμφάνισή της εν μέσω της ελληνικής κρίσης από το 2008, με επιθέσεις και παγιδευμένες επιστολές» τονίζει η Die Welt, η οποία αναφέρεται στα σενάρια εκείνα που ήθελαν τον Χρ.Ξηρό να έχει επαφές με έγκλειστους ακραίους των «Πυρήνων της Φωτιάς».

«Από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 17Ν έχασαν τη ζωή τους συνολικά 23 άνθρωποι» τονίζει η Die Welt, υπογραμμίζοντας πως η τρομοκρατική οργάνωση θεωρείται ήδη από το 2002 παρελθόν.

«Η αστυνομία είχε καταφέρει τότε να την εξαρθρώσει. Πλέον, η ελληνική αστυνομία κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός νέου τρομοκρατικού χώρου και ο υπουργός Νίκος Δένδιας για πρόβλημα τρομοκρατίας» καταλήγει το δημοσίευμα της Die Welt.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα