Στη Νέα Υόρκη ο Αναστασιάδης

13:57 22/9/2013 - Πηγή: TNSite

«Σημασία δεν έχει πότε ξεκινούν οι συνομιλίες, αλλά κάτω από ποιες συνθήκες ξεκινούν, ποια είναι η διαδικασία και ποια είναι η παράμετρος μέσα στην οποία θα πρέπει να κινηθούμε», εξήγησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, όπου θα εκπροσωπήσει τη νησιωτική χώρο στις εργασίες της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε..

Η

ομιλία του ενώπιον των κρατών-μελών τους Διεθνούς Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, όπου και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, θα μιλήσει στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, ενώ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον όπου και θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των Η.Π.Α., Joe Biden.

Αύριο, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την πρώτη του συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε., Ban Ki-moon.

«Επισκέπτομαι για πρώτη φορά υπό την επίσημη ιδιότητά μου τα Ηνωμένα Έθνη και στόχος και σκοπός, κατά κύριο λόγο, είναι μέσα από μία σειρά αρκετών επαφών και ενός βεβαρημένου προγράμματος, να δούμε αυτό που βαρύνει όλους μας, την ανάγκη να υπάρξει μία καλή προετοιμασία ενόψει ενός νέου γύρου συνομιλιών (για το Κυπριακό). Βεβαίως, αυτός ο νέος γύρος δεν μπορεί να καθοριστεί αυτή την ώρα χρονικά και εξαρτάται κατά μέγιστο βαθμό από την ορθή προετοιμασία και τη δυναμική που πρέπει να προσδώσουμε σε ένα νέο διάλογο, έτσι ώστε να υπάρχει πια η προοπτική ή και μια "αχτίδα φωτός" ότι κάπου μπορεί να καταλήξουμε», τόνισε.

Zougla.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα