Στα Κατεχόμενα αύριο ο Αχμέτ Νταβούτογλου

11:51 13/12/2013 - Πηγή: TNSite
Συνομιλίες με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, για την πορεία των διαβουλεύσεων με την ελληνοκυπριακή πλευρά όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν για έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, θα έχει αύριο στα Κατεχόμενα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η τουρκοκυπριακή ηγεσία διαψεύδει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη περί αδιεξόδου, δηλώνοντας ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και «σύντομα θα επιτευχθεί λύση στο ζήτημα».

Γραπτή ανακοίνωση του τουρκοκύπριου διαπραγματευτή,

Οσμάν Ερτούγ, εκφράζει λύπη σχετικά με την δήλωση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και υποστηρίζει ότι οι διαβουλεύσεις δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής ισχυρίζεται ότι η δήλωση του κ. Αναστασιάδη εντάσσεται στο πλαίσιο ενός «σχεδίου», το οποίο «έχει στήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά για να επηρεάσει τη διεθνή κοινή γνώμη».

Επίσης, ο Οσμάν Ερτούγ αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες «έχουν αναδυθεί όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας λύσης στο ζήτημα του κοινού ανακοινωθέντος» και αφήνει να εννοηθεί ότι η συμφωνία στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πλέον ζήτημα ημερών.

Έγκυρη ελληνοκυπριακή πηγή επεσήμανε ότι η τουρκική πλευρά με τις δημόσιες τοποθετήσεις της, για μη ύπαρξη αδιεξόδου, θέλει να καλύψει την σαφή απόρριψη της μίας κυριαρχίας ακόμα και μετά από παρεμβάσεις των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Βρετανίας στον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι, η ελληνοκυπριακή πλευρά, παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει πως θα επιτευχθεί πρόοδος υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δεν κλείνει την πόρτα σε συνομιλίες για το κοινό ανακοινωθέν.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα