Στα ίχνη του Κόλα και των συνεργών του

11:15 4/7/2013 - Πηγή: TNSite

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι επικίνδυνοι κακοποιοί με αρχηγό τον Μαριάν Κόλα κρύβονται το πρωί και κινούνται το βράδυ, ενώ δεν κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου για να μην εντοπιστεί η περιοχή που κινούνται.

Κλιμάκια της Αστυνομίας με ειδικές θερμικές κάμερες «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή για τον βρουν ύποπτες κινήσεις από την ομάδα των καταζητούμενων. Οι έρευνες εντείνονται μόλις πέσει το σκοτάδι, καθώς οι κακοποιοί κρύβονται τη μέρα και κινούνται τη νύχτα στα δύσβατα δάση. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως οι δραπέτες προμηθεύονται τροφή και νερό, γι’αυτό

εκτιμάται ότι υπάρχει ομάδα υποστήριξής τους.

Στις έρευνες μετέχουν και δύο ομάδες ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος οι οποίες είναι εκπαιδευμένες στο καμουφλάζ και ικανές να ανιχνεύσουν ίχνη και ανθρώπινη παρουσία.

Οι αρχές έχουν συμβουλεύσει τους κατοίκους των ορεινών χωριών να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αφότου πέσει το σκοτάδι.

Πως τους εντόπισαν οι αστυνομικοί

Από μέρες οι αστυνομικοί περίμεναν το λάθος των Αλβανών δραπετών που θα τους οδηγούσε στα ίχνη τους… Και αυτό έγινε την Τρίτη το βράδυ όταν ο Λίκα και ο θείος τους άνοιξαν το κινητό τους τηλέφωνο για να ζητήσουν βοήθεια από τους υπόλοιπους τέσσερις συνεργούς τους.

Άμεσα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την ενεργοποίηση του τηλεφώνου και από την κεραία εκπομπής το ακριβές στίγμα τους. Εν συνεχεία εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες μέσα στη στάνη και ακολούθησε η συμπλοκή, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί οΈντισον Λίκα ή Σινάνι και ο περίπου 40χρονών θείος του Φλαμούρ Λίκα ή Σινάνι. Ο 2ος φέρεται από τους αστυνομικούς ο εγκέφαλος και οργανωτής της πολεμικής επιδρομής στις φυλακές Τρικάλων και απόδρασης των 11, τον περασμένο Μάρτιο.

Και αυτός ήταν έγκλειστος των φυλακών Λάρισας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ληστείες στην περιοχή της Κορίνθου, Αράχωβας και Κεντρικής Ελλάδας και είχε δραπετεύσει και αναζητείτο από τις 25 Μαρτίου 2006 όταν είχε παραβιάσει άδεια που είχε λάβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα