Σοκ στην Ιταλία: Μαφιόζικη εκτέλεση με νεκρό τρίχρονο αγοράκι

14:30 21/1/2014 - Πηγή: TNSite

Νεκροί βρέθηκαν ο 52χρονος Τζουζέπε Γιανιτσέλι, ο τριών ετών εγγονός του Νικόλα Καμπολόνγκο, και η 27χρονη Μαροκινή σύντροφός του. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο Τζουζέπε Γιανιτσέλι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για διακίνηση ουσιών.

Στην οροφή του απανθρακωμένου οχήματος εντοπίστηκε ένα κέρμα των 50 cent που συμβόλιζε το χρέος που δεν είχε ξεπληρώσει ο Γιανιτσέλι στην αντίπαλη συμμορία. Άγνωστο αν η υπόθεση σχετίζεται με την Ndrangheta, μια από τις πιο ισχυρές και οργανωμένες μαφίες της χώρας. Πρόκειται για μια συμμορία

που εισάγει περίπου το 80% της κοκαΐνης που περνάει στην Ευρώπη.

"Πώς μπόρεσαν να σκοτώσουν έναν μικρό αγόρι; Αυτό ξεπερνά κάθε όριο", ανέφερε ο εισαγγελέας Φράνκο Τζιακομαντόνιο, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια δολοφονία "χωρίς προηγούμενο". "Είναι φρικτό, πιστεύω ότι είναι η πιο αποτροπιαστική δολοφονία που έχω συναντήσει στη διάρκεια των πολλών χρόνων που εργάζομαι", πρόσθεσε.

Ο 52χρονος είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στην οικία του, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του.

Η σύζυγός του, Μαρία Ροζάριο Νουσέρα βρίσκεται στη φυλακή, επίσης για διακίνηση ναρκωτικών. Στο μεταξύ ο άνδρας είχε συνάψει σχέση με τη νεαρή Μαροκινή που δολοφονήθηκε.

Η μητέρα του Νικόλα, η Αντόνια, 24 ετών, εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το μικρό αγόρι έχει περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή μαζί με τη μητέρα του, προτού η κηδεμονία δοθεί στον παππού του.

Η άλλη κόρη του Γιανιτσέλι έχει καταδικαστεί σε κατ' οίκον περιορισμό για τον ίδιο λόγο. Η τοπική διεύθυνση καταπολέμησης της μαφίας έχει ξεκινήσει έρευνα για την τριπλή δολοφονία.

(Με πληροφορίες από: Dailymail, ilfattoquotidiano.it)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα