Σε παλιά στοιχεία στηρίχθηκε η υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας

16:01 10/7/2013 - Πηγή: TNSite
Επανήλθε στο θέμα της χθεσινής υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας από μέρους του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's ο υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι.

«Η υποβάθμιση αυτή βασίζεται σε τεχνική απομόνωση στοιχείων του παρελθόντος, με ελάχιστη ή ιδιαίτερα περιορισμένη αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί ή που βρίσκονται στο στάδιο της εφαρμογής», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον Φ. Σακομάνι «η συζήτηση σχετικά με τον ρόλο των οίκων αξιολόγησης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό», από την στιγμή που «οι αποφάσεις τους μπορεί να έχουν αποσταθεροποιητικό

αποτέλεσμα».

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της χώρας «πρόκειται να αξιοποιήσει μέρος της δημόσιας περιουσίας για να καταφέρει να πετύχει την αποτελεσματική μείωση του δημόσιου χρέους» και «να αποφασίσει όσο πιο σύντομα γίνεται, αν θα πρέπει να καταργηθεί οριστικά ο φόρος στην πρώτη κατοικία και να μην εφαρμοσθεί παράλληλα η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από το 20% στο 21%».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα