Σχέδιο για λειτουργία της νέας δημόσιας τηλεόρασης εντός 2 εβδομάδων στη συνάντηση των αρχηγών

12:28 14/6/2013 - Πηγή: TNSite

Αυτό ενώ φουντώνουν τα σενάρια για όλες τις πολιτικές εξελίξεις με την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα που βλέπει την ενδοκυβερνητική κρίση να εντείνεται.

Συζητούνται μάλιστα ακόμα και ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών, καθώς δεν τις αποκλείουν αλλά κανείς δεν επιθυμεί να προσφύγει στις κάλπες με πιθανότητα ακόμα και τον Ιούλιο.

Τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα πάντα με καταγγελίες των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για

λειτουργία της νέας δημόσιας τηλεόρασης μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ώστε να σταματήσει να εκπέμπει "μαύρο" από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, πρώην διευθυντές και αρχισυντάκτες, αλλά και γνωστοί δημοσιογράφοι εκτός ΕΡΤ, έχουν δεχτεί κυβερνητικές κρούσεις για να καταθέσουν άμεσο σχέδιο λειτουργίας για το νέο δημόσιο κανάλι.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, το προσωρινό προσωπικό που θα χρειαστεί (δημοσιογράφοι / τεχνικοί) θα προσληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών με δίμηνες συμβάσεις εργασίας.

Τα σενάρια αυτά καταγγέλλει και η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας πως επιχειρείται η πρόσληψη "εκλεκτών" με εξευτελιστικές δίμηνες συμβάσεις.

"Καταγγέλλουμε την προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να στηθεί προσωρινός μηχανισμός εκτός ΕΡΤ για να εκπέμψει σήμα και πρόγραμμα μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη "νέα ΕΡΤ". Την ώρα που έχουν "απολυθεί" 2656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, επιχειρείται η πρόσληψη "εκλεκτών" με εξευτελιστικές δίμηνες συμβάσεις", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση επιθυμεί άμεσα να λειτουργήσουν κανάλια που έπεσαν λόγω της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ, όπως τα Κανάλι της Βουλής, ΡΙΚ, BBC, Deutsche Welle, TV5MONDE.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα