Πρωταθλητές στον τουρισμό: 97 εκατ. Κινέζοι πλημμύρισαν τον κόσμο

14:28 9/1/2014 - Πηγή: TNSite

Ο αριθμός αυτός των κινέζων τουριστών στο εξωτερικό είναι αυξημένος κατά 14 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2012. Η τάση δε αυτή αναμένεται να συνεχιστεί δεδομένων των προοπτικών για την ισχυρή ανάπτυξη της μεσαίας τάξης στη δεύτερη οικονομία του κόσμου, όπως ανέφερε η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας, που επικαλείται τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Η Κίνα το 2012 «οδηγούσε» παγκοσμίως και από την άποψη των τουριστικών δαπανών στο εξωτερικό, με συνολικά 102 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ( UNWTO ).

Το ποσό αυτό είναι βέβαιο ότι θα υπερβεί το 2013,

δήλωσε ο Σονγκ Ρούι, της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, ένα ερευνητικό κέντρο υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ ο παγκόσμιος ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός για να προσελκύσει Κινέζους τουρίστες , πελάτες «αγγελούδια» ειδικά του τομέα των προϊόντων πολυτελείας, που συχνά ταξιδεύουν σε ομάδες και σε διάφορες χώρες.

Η επιλογή του προορισμού των τουριστών από την Κίνα σημαίνει στην πράξη σημαντικά οφέλη για την τουριστική βιομηχανία της χώρας επιλογής. Διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο , η Γαλλία και η Γερμανία, ως εκ τούτου, υποσχέθηκαν ή ήδη δρομολόγησαν μέτρα για να διευκολύνουν τις διαδικασίες για την απλούστερη έκδοση βίζας σε κινέζους τουρίστες. Οι Κινέζοι ταξιδιώτες στο εξωτερικό ήταν μόλις 10 εκατομμύρια το 2000.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα