Προσωρινά ελεύθερος ο Αλεξέι Ναβάλν

14:50 19/7/2013 - Πηγή: TNSite

Οι εισαγγελείς αναπάντεχα ζήτησαν ο Ναβάλνι, ένας από τους δριμύτερους επικριτές του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, να αφεθεί ελεύθερος και να παραμείνει στο σπίτι του στη Μόσχα μέχρι να εξεταστεί η έφεσή του, μετά την καταδίκη του για κατάχρηση δημοσίου χρήματος από δικαστήριο της πόλης Κίροφ.

Η κίνηση αυτή ενδεχομένως να αποσκοπεί να κατευνάσει τα πνεύματα ύστερα από τις διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν κατά της δικαστικής απόφασης χθες Πέμπτη χιλιάδες Ρώσοι σε ολόκληρη τη χώρα απομακρύνοντας έτσι τον

κίνδυνο κοινωνικών ταραχών.

Τουλάχιστον 200 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση.

"Είμαι ευγνώμων προς όλους εκείνους που μας στήριξαν, όλο τον κόσμο που πήγε (να διαδηλώσει) στην πλατεία Μανέζ και σε άλλες πλατείες της Μόσχας", δήλωσε ο 37χρονος Ναβάλνι μετά την απελευθέρωσή του και αγκάλιασε τη σύζυγό του.

Μαζί με τον Ναβάλνι αφέθηκε ελεύθερος και ο συνέταιρός του Πιοτρ Οφιτσέροφ.

Το περιφερειακό δικαστήριο της πόλης Κίροφ έκρινε ότι η άμεση σύλληψη του Ναβάλνι καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές στη Μόσχα στις 8 Σεπτεμβρίου. Τόσο ο Ναβάλνι όσο και ο Οφιτσέροφ μπορούν να επιστρέψουν στη ρωσική πρωτεύουσα με την προϋπόθεση να μη φύγουν από την πόλη.

Μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση, ο Ναβάλνι είπε ότι θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στις εκλογές όταν επιστρέψει στη Μόσχα.

Χθες, ο Ναβάλνι κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και συγκεκριμένα για υπεξαίρεση 500.000 δολαρίων από εταιρεία εμπορίας ξυλείας το 2009. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και κατηγορεί τον πρόεδρο Πούτιν ότι θέλει να τον θέσει στο περιθώριο. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ καταδίκασαν τη χθεσινή δικαστική απόφαση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα