Πότε θα γίνει φθηνή η ηλιακή ενέργεια; (videos)

02:00 17/9/2013 - Πηγή: TNSite

Δύο νέα video που έκαναν την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ επιχειρούν να διαφωτίσουν την κοινή γνώμησχετικά με τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας για την οικονομία και το περιβάλλον.

Το πρώτο video από τον συντάκτη της ιστοσελίδας The Atlantic, Αλέξις Μαδριγκάλ επικεντρώνεται στην πτώση της τιμής των φωτοβολταϊκών τις τελευταίες δεκαετίες

από 76,67 δολάρια ανά Βατ στη δεκαετία του 1970 σε λιγότερο από ένα δολάρια ανά Βατ σήμερα.

Για κάθε διπλασιασμό της παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, η μείωση του κόστους ανέρχεται σε 20%.

Κι αν στο κόστος των πάνελ που αντιστοιχεί στο 15% μόλις της συνολικής επένδυσης πρέπει να προσθέσουμε τα έξοδα εγκατάστασης, χρηματοδότησης κ.ο.κ, σε περιοχές με υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας (όπως στη χώρα μας) και ανεκτές εγγυημένες τιμές πώλησης στο δίκτυο (όχι πλέον) τα φωτοβολταϊκά αποτελούν την καθαρή τεχνολογία του μέλλοντος σύμφωνα με το video.

Από την άλλη πλευρά, το Bloomberg με video που τιτλοφορείται “Η αλήθεια για την ηλιακή ενέργεια” επισημαίνει τον εξαπλασιασμό της εγκατεστημένης φωτοβολταϊκής ισχύος και την πτώση της τιμής των πάνελ κατά 75% την τελευταία πενταετία.

Τα φωτοβολταϊκά, όπως τονίζει το video αντιπροσωπεύουν μια αγορά της τάξης των 77 δισ. δολαρίων με τεράστια ανάπτυξη και προοπτικές διείσδυσης στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα.

Δείτε το video του Bloomberg.

econews.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα