Πολύδωρας: Λευτεριά στον Λάκη Γαβαλά. Και ας μην τον ξέρω προσωπικά

12:21 19/6/2013 - Πηγή: TNSite

Πρόσφατα είχε παρέμβει με σχόλιο του για όσα ακούγονται για προσφυγή στις κάλπες λόγω του αδιεξόδου που έχει προκύψει εξ αιτίας των κυβερνητικών χειρισμών στο ζήτημα του "λουκέτου" στην ΕΡΤ.

"Όχι, σε καμία περίπτωση. Θα ήταν ολέθριο. Η πολιτική δεν είναι καυγάς μεταξύ νευρικών κουτσαβακίων. Είναι χειρισμοί και δράσεις λογικής, σύνεσης και ευθύνης. Υπέρ της Πατρίδος και μόνον!", είχε πει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Τώρα επανέρχεται ζητώντας

εξηγήσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το γεγονός ότι ο Λάκης Γαβαλάς παραμένει προφυλακισμένος. Με σχετική επερώτηση του που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ο ο κ. Πολύδωρας χαρακτηρίζει ιλαροτραγωδία το θέμα που έχει προκύψει με τον γνωστό μόδιστρο επισημαίνοντας ότι βλέπει την αδικία και εξοργίζεται.

Υπογραμμίζει επίσης ότι το κράτος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στη μόδα και στον τουρισμό. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον μόδιστρο, τόσο τον ίδιο όσο και τους δικηγόρους του.

"Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Γαβαλά, ούτε τους δικηγόρους του, ούτε έχω οιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεσή του. Βλέπω όμως την αδικία. Και εξοργίζομαι, όπως και πολλοί συμπολίτες μου που απευθύνονται σε μένα για να παρέμβω, γιατί η περίπτωση Λ. Γαβαλά τους συγκλονίζει.

Όμως στα λίγα νομικά που εγώ γνωρίζω δεν βρίσκω καμμία διάταξη που να αναφέρει τη βάναυση περιφραστικά ή ευθέως πρόνοια ότι "θα πεθάνεις στη φυλακή και θα γίνει και κατάσχεση ολόκληρης της περιουσίας σου, σωρευτικά". Είναι νομικά παράδοξο να λειτουργεί το Δημόσιο τόσο τιμωρητικά, εξοντωτικά και αντίθετα προς το συμφέρον του!

Τόση αναλγησία προς έναν άνθρωπο που έχει αναμφισβήτητα προσφέρει στην Ελληνική οικονομία (μόδα, τουρισμό)!", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή.

Τα λόγια και τα πεπραγμένα του πολιτικού που γεννήθηκε το 1947 στα Περιβόλια Ολυμπίας έχουν κατά καιρούς γράψει τη δική τους "ιστορία".

Όντας κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν απολύθηκαν οι 8.000 εργαζόμενοι της ΕΑΣ, είπε: "Όταν χάνει τη δουλειά του ένας άνθρωπος η κυβέρνηση θρηνεί, αλλά εάν χαθεί η εθνική οικονομία θα θρηνήσουμε δέκα εκατομμύρια φορές".

"Πλινθορίπτες και τζαμοθρυμματιστές"

Το 1997 διεκδίκησε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας από τον Κώστα Καραμανλή και ηττήθηκε. Πως το σχολίασε; "Σας είπα ότι θέλω την καρδιά κι όχι την ψήφο σας κι εσείς το πήρατε τοις μετρητοίς".

Κατά καιρούς έχει χαρακτηρίσει τους "γνωστούς - άγνωστους" ,"πλινθορίπτες και τζαμοθρυμματιστές".

Για την υπόθεση της απαγωγής Πακιστανών του 2005, είχε τοποθετηθεί και πάλι ως εξής: "Οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απαγάγει ο ένας τον άλλον".

Σε συμπεράσματα εκ διαμέτρου αντίθετα κατέληξε το πόρισμα του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Δεγαΐτη, του οποίου η έρευνα έδειξε πως το καλοκαίρι του 2005 όντως έγιναν απαγωγές Πακιστανών, με δράστες όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών.

Λίγο αργότερα, είπε από το βήμα της Βουλής:

"Σας είπα και σας το λέω για μία ακόμα φορά ότι η παραίτηση μου είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού και τώρα και ανά πάσαν ώρα. Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω. Τι είμαι, ο ευτυχισμένος μετά από τριάντα χρόνια βουλευτίας να πάω να κάνω τον κυματοθραύστη για να μου λένε οι συνάδελφοί μου ότι εγώ είμαι ο άνθρωπος της βίας ή των ατυχών φραστικών διατυπώσεων;".

Ατάκα του που επίσης έκανε αίσθηση, είναι η επίμαχη του 2007. Για όλα φταίει ο "στρατηγός άνεμος", σε ότι αφορά τις φωτιές που κατέκαψαν την Ηλεία και όχι μόνο.

Στις ημέρες του σαν υπουργός Δημόσιας Τάξης, σημειώθηκε και το περιστατικό της "ζαρντινιέρας" το οποίο είχε καταδικάσει.

Την εποχή που ήταν Πρόεδρος της Βουλής (σημειωτέον για μία μόλις ημέρα) - μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και Ιουνίου 2012, δέχθηκε επικρίσεις όταν αποκαλύφθηκε ότι διόρισε στο μικρό διάστημα που κατείχε αυτό το αξίωμα ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του στην Βουλή την θυγατέρα του, Μαργαρίτα.

Ο κ. Πολύδωρας είχε αποσπάσει επίσης τις δύο κόρες του στο υπουργικό του γραφείο όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Καραμανλή.

"Τις έχω εδώ για να εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία. Κυρίως τις θέλω εγώ κοντά μου και μάλιστα η αμοιβή τους είναι, εν παρενθέσει, ένας μισθός και για τις δύο. Όχι δύο, αλλά ένας ταπεινός μισθός", απάντησε ο ίδιος.

Άλλες κομβικές ατάκες:

"Ε, μην τον προκαλείτε τον αστυνομικό, κι αυτός προβλήματα έχει στο σπίτι του,κρατάει πιστόλι,μπορεί και να παραφερθεί και να πυροβολήσει. Άνθρωπος είναι και αυτός!".

"Γ. Παπανδρέου και Γ. Αλαβάνος οι νέοι Μπακούνιν λοιπόν".

"Μη προβαίνετε σε δήμευση των περιουσιών. Καμμία ηθική, κανένα δίκαιο, καμμία Ευρώπη και κανένα δημοκρατικό οικονομικό σύστημα δεν το επιτρέπουν. Μη βλασφημείτε, άθλιοι γραφειοκράτες οικονομομέτρες, αφήνοντας τον υπαινιγμό ότι η περιουσία των φτωχών Ελλήνων βιοπαλαιστών χτίσθηκε και αποκτήθηκε ως προϊόν φοροδιαφυγής και φοροκλοπής".

Και ένα από τα ξεχωριστά του ποιήματα:

Το βιογραφικό (από το επίσημο site του):

Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την ΟΝΝΕΔ, 1976. Βουλευτής ΝΔ, Β΄ Αθηνών, εκλεγόμενος συνεχώς σε δέκα τρεις αναμετρήσεις, από το 1981 μέχρι και το 2012 (Μάιος και Ιούνιος), διατελέσας πλειστάκις Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και υπεύθυνος Τομέων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Πολιτισμού, Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης.

Στην Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6-5-12 (ΙΔ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ) εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με διακομματική υπερψήφιση 179 ψήφων. Στις 4-10-09 είχε εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Βουλής με διακομματική υπερψήφιση 232 ψήφων. Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός Παιδείας, Υφυπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Δημοσίας Τάξεως. Το 1997 έθεσε επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα