Πολύδωρας: Καμία προοπτική σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

15:42 16/9/2013 - Πηγή: TNSite

Σε συνέντευξή του στον Real Fm, ο κ. Πολυδωρας, ερωτηθείς για πρόσφατη δήλωσή του, όπου έκανε λόγο για «πλεόνασμα απελπισίας», τόνισε:

«Ξέρετε γιατί το είπα; Το είπα διότι, η στάση ότι ευδοκιμούν οι θυσίες είναι η χειρότερη στάση. Δεν ευδοκιμούν οι θυσίες, πεθαίνει ένας λαός και θα είναι πολύ χρήσιμο αυτό το επιχείρημα ότι δεν ευδοκιμούν οι θυσίες και ότι δεν βγαίνουν τα μέτρα, “κάνε τα μαθήματα σου” που λέει άλλος υβριστής Γερμανός ή “κάνε τις υποχρεώσεις σου” και τα παρόμοια. Αυτά είναι αλαζονικά πράγματα, δεν γίνονταν

ούτε από την υψηλή πύλη της Τουρκοκρατίας. Είναι πολύ καλύτερο η πολιτική φωνή από την κυβέρνηση των Αθηνών να είναι ότι φτάσαμε στα όρια μας, πεθαίνει ο λαός, τέρμα, δεν έχω ούτε έλλειμμα. Έχω μια βαθιά ύφεση».

Σχετικά με τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή και την πιθανότητα συνεργασίας της με την ΝΔ, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε:

«Φυσικά δεν δίνω καμία προοπτική σε συνεργασία, αλλά με το να βγω επάνω σε ένα μπαλκόνι ή σε έναν βράχο και να πηδάω σαν νευρικό και σπαστικό και να λέω: “όχι, ποτέ κτλ.” αυτά δεν είναι σοβαρά. Διότι έχουμε μικρογραφία των δεξιόστροφων, οι οποίοι συνεργάζονται αυτή τη στιγμή κλπ. κλπ. και αν δούμε τους χαρακτήρες, τις φωτογραφίες των ανθρώπων, θα πούμε “έγινε και αυτό” ή δεν έγινε και θέλουμε να ξεχνάμε του τριμήνου γεγονότα ή του έτους γεγονότα;».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι επαναλαμβανόμενοι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού και τη βαθιά του έχθρα για τη δημοκρατία. Η ανοχή από την πλευρά της αστυνομίας, καθώς και η πολιτική υποστήριξη που λαμβάνει η Χ.Α από τμήμα του μνημονιακού μπλοκ και της ΝΔ, κρύβονται πίσω από την κλιμάκωση της δράσης της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Μερικές μέρες μετά την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ και ενώ εξακολουθεί να σιωπά προκλητικά η κυβέρνηση, οι σημερινές δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα στον Real FM, όπως και παλαιότερες δηλώσεις στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά περί συνεργασίας ΝΔ και Χ.Α, δείχνουν τα πραγματικά σχέδια της ηγεσίας της ΝΔ.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν μαζί τον αγώνα για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και την υπεράσπιση της δημοκρατίας από τους εχθρούς της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα