Πόλος έλξης οι παραλίες της Λάρισας

10:28 3/6/2013 - Πηγή: TNSite
Μπορεί η… καμπίσια Λάρισα να είναι συνώνυμη στην συνείδηση όλων ως η «απόλυτη» επίπεδη πόλη των υψηλών θερμοκρασιών, όμως ο νομός της Λάρισας έχει απλόχερα ευνοηθεί, λόγω γεωγραφικής θέσης, από παράλια, τα οποία συνολικά φθάνουν τα 60 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εξήντα χιλιόμετρα μιας διαδρομής που, στο μεγαλύτερο κομμάτι της, ακολουθεί το κύμα εκεί όπου περιμένουν τον επισκέπτη πανέμορφες παραλίες με... σημαία τους, κυριολεκτικά, τις καθαρές θάλασσες και τις απέραντες αμμουδιές. Κάθε χρόνο, ανελλιπώς,

παραλίες του νομού Λάρισας αποσπούν γαλάζιες σημαίες για τα καταγάλανα και καθαρά νερά τους. Φέτος, μάλιστα, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Διεθνούς Επιτροπής που ασχολείται με το θέμα, τη «γαλάζια σημαία» κατέκτησαν επτά παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η παραλιακή ζώνη στο σύνολό της είναι εκπληκτικής ομορφιάς, καθώς οι παρθένες παραλίες «σφιχταγκαλιάζονται» με τον Κίσσαβο και δημιουργούν ονειρικές εικόνες για τον επισκέπτη εκεί όπου το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο της βλάστησης δένουν αρμονικά, αφήνοντας το βλέμμα να «ταξιδέψει».

Έχοντας όλα τα φυσικά προσόντα, αλλά και σημαντικές υποδομές, και φέτος τα παράλια της Λάρισας ετοιμάζονται για τους επισκέπτες του καλοκαιριού και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, η φετινή τουριστική περίοδος ξεκινάει με ιδιαίτερα καλούς οιωνούς, αφού σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτορείων, αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στα παράλια του νομού.

«Ευελπιστούμε», επεσήμανε, «ότι η παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με τις μειωμένες τιμές, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή μας, αλλά και η προβολή που έχουμε κάνει, μέχρι και σήμερα, θα έχουν θετικά αποτελέσματα και θα καταφέρουμε να πάμε καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Το θετικό στοιχείο - παρατηρεί η κ. Καραλαριώτου - στην παραλιακή τουριστική ζώνη είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά καλά μαγαζιά, με νέους στην πλειονότητα τους επιχειρηματίες, που εν μέσω κρίσης δεν φοβούνται να ρισκάρουν, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις και τις αντοχές τους στο «επιχειρείν».

Οι καθαρές παραλίες, ο φιλόξενος κόσμος, τα μεγάλα και τα μικρά ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τα καταστήματα εστίασης, οι καφετέριες και τα μπαρ, είναι πανέτοιμα και περιμένουν τους επισκέπτες για ξεκούραση και διασκέδαση.

«Βεβαίως, η περιοχή μας στηρίζεται κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό και σε συγκεκριμένο κοινό που αναζητεί εύκολη πρόσβαση για διακοπές ποιότητας σε τιμές ελκυστικές. Οι επισκέπτες στα παράλιά μας είναι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά κυρίως από Θεσσαλία, Βόρεια Ελλάδα και Αθηνά. Ταυτόχρονα, έχουμε κάθε χρόνο ένα σταθερό ρεύμα ξένων τουριστών, κυρίως από Τσεχία, Πολώνια, Βουλγαρία και Σερβία και κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να προσελκύσουμε επισκέπτες και από άλλες χώρες» αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Ξενοδόχων και του Συνδέσμου Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Λάρισας, στην Περιφερειακή Ενότητα υπάρχουν 257 τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία - ενοικιαζόμενα δωμάτια), τα οποία διαθέτουν 3728 κλίνες.

Οι «γαλάζιες σημαίες»

Οι παραλίες του νομού που φέτος βραβεύτηκαν με τη «γαλάζια σημαία» είναι: στο δήμο Άγιας, οι Βελίκα (Σπιτάκι), Αγιόκαμπος (Χρυσή Ακτή), Σωτηρίτσα και Στόμιο. Αντίστοιχα, στο δήμο Τεμπών διατηρούν τη γαλάζια τους σημαία οι ακτές: Νέα Μεσάγγαλα 1, Νέα Μεσάγγαλα 2 και Νέα Μεσάγγαλα 3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία που καλύπτει τις περιοχές Αγιοκάμπου - Βελίκας είναι ενιαία και είναι μήκους 16 χλμ.

Στο πλέγμα των παραλιών αλλά και των αξιοθέατων γενικότερα περιλαμβάνεται και το Κτήμα Πολυδενδρίου που προσφέρεται για επισκέψεις αναψυχής και μία δέσμη δραστηριοτήτων για τους λάτρεις της φύσης.

Εκδηλώσεις

Με στόχο τον επιπλέον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων των τουριστών που επισκέπτονται τα παράλια του νομού, αλλά και την προβολής τους μέσω αυτών, η ΠΕ Λάρισας συμμετέχει και συνδιοργανώνει, κάθε χρόνο, πολλές εκδηλώσεις με φορείς και συλλόγους, καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το αποκορύφωμα είναι το τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα στο Αιγαίο», που έχει γίνει πλέον θεσμός που διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Λάρισας σε συνεργασία με τους δήμους Τεμπών και Αγιάς, με πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα."Επενδύουμε στον πολιτισμό, με σκοπό να παράσχουμε στους επισκέπτες ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών" παρατηρεί η αντιπεριφερειάρχης.

Παραλιακή σύνδεση Λάρισας - Μαγνησίας

Εξάλλου, στον σχεδιασμό ανάδειξης των παραλίων και προώθησης της τουριστικής κίνησης, βρίσκεται και η δημιουργία ενός σύγχρονου παραλιακού οδικού δικτύου, το οποίο θα συνδέσει τα παράλια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των μελετών. Ήδη, έχει κατατεθεί η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και αναμένεται η σχετική έγκριση για να προχωρήσει η ολοκλήρωση των μελετών.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα