Πλήρη άγνοια για τις offshore δηλώνει ο Τσοχατζόπουλος

12:10 27/8/2013 - Πηγή: TNSite
Πλήρη άγνοια για τις off shore εταιρείες μέσω των οποίων αποκτήθηκαν ακίνητα που κατέληξαν στην οικογένεια του, δήλωσε στην απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Απολογούμενος για δεύτερη ημέρα ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις υπεράκτιες εταιρείες Nobilis και Torcasso μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποκτήθηκαν τα ακίνητα σε Διονυσίου Αρεοπαγίτου,

Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποκτήθηκε μέσω της εταιρείας Nobilis, ισχυρίστηκε ότι το αγόρασε με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

«Μου έστησαν υπόθεση ότι δήθεν υπήρξε ξέπλυμα με την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το ακίνητο αυτό μου το συνέστησε, αρχικά προς ενοικίαση η λογίστρια μου Φρόσω Λαμπροπούλου. Μετά από την αγορά μου είπε: ''ζήσαμε επικοινωνιακή καταιγίδα. Υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά-οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια''», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην υπεράκτια εταιρεία Torcasso μέσω της οποίας φέρεται να έχει αποκτήσει ακίνητα στην Κόμνα Τράκα και την Κεφαλληνίας, ο Ακης Τσοχατζόπουλος «έδειξε» τον εξάδελφό του ως διαχειριστή και εκπρόσωπο της εταιρείας.

Άγνοια δήλωσε και για την off shore εταιρεία Bluebell, ενώ στην αρχή της απολογίας του ο πρώην uπουργός έκανε μία ιστορική διαδρομή από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, τη διαδοχή του από τον Κώστα Σημίτη και την κρίσιμη νύχτα των Ιμίων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα