Πιτσο-Λαζάνια με μανιτάρια και λουκάνικο!

08:00 7/8/2013 - Πηγή: TNSite

Με λίγα υλικά κάνουμε ένα πολύ σπουδαίο πιάτο και πεντανόστιμο! Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

500 γραμμάρια μικρά λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα στη μέση, σε φέτες (400 γρ )1 πακέτο λαζάνια1 συσκευασία έτοιμη σάλτσα ντομάτας(400 γρ.)1 κύβο ζωμό κοτόπουλοελαιόλαδο300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος2 ποτήρια του κρασιού κόκκινο κρασί200 γραμμάρια τριμμένα τυριά διάφορααλάτιπιπέρι

Ξεκινάμε βάζοντας ένα τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να βοηθήσουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τον μισό κύβο

και σβήνουμε με το ένα ποτήρι κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, αυτό θα μας πάρει το πολύ 5 λεπτάκια. Μετά βάζουμε την κρέμα γάλακτος (κρατάμε 5 κ.σ. για να τις χρησιμοποιήσουμε μετά) και το πιπέρι. Δεν θέλουμε να πέσει πολύ η σάλτσα μας γι’ αυτό δεν θα τη βράσουμε πολύ, άλλα 3 λεπτάκια ακόμα. Τα κρατάμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα να πάρουν ωραίο χρώμα για να μας δώσουν έξτρα γεύση και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτάκια. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο.

Σε ένα πυρέξ 25Χ35 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του και στρώνουμε 6 φύλλα λαζάνια. Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τυρί (κρατάμε 5 κ.σ. για να το χρησιμοποιήσουμε μετά). Ξανάβάζουμε άλλα 6 φύλλα λαζάνια και από πάνω βάζουμε το μισό μείγμα με τα λουκάνικα. Επαναλαμβάνουμε με το άλλο μισό μείγμα μανιταριών και το άλλο μισό μείγμα λουκάνικων. Σύνολο φτιάχνουμε 4 στρώσεις με τα υλικά μας και τα λαζάνια. Πάνω από το δεύτερο μισό μείγμα με τα λουκάνικα απλώνουμε 6 ακόμα φύλλα από τα λαζάνια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα και το τυρί που έχουμε κρατήσει στην άκρη μαζί με λίγο πιπέρι και το απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση από τα λαζάνια.

Ψήνουμε το ταψί μας σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.

oisyntagesmoy.gr

cooklos

Keywords
Τυχαία Θέματα