Πίνετε παραπάνω και κλαίτε ή αγαπάτε όλον τον κόσμο; Δείτε γιατί…

05:15 30/5/2013 - Πηγή: TNSite

Τα τσούξατε και βάλατε τα κλάματα; Ήπιατε παραπάνω και νευριάσατε; Η αλλαγή της συμπεριφοράς σας φυσικά και οφείλεται στο αλκοόλ, το οποίο όμως επιδρά διαφορετικά στη διάθεση του καθενός.

Το αλκοόλ μεταφέρεται σε όλα τα όργανα του σώματος μας μέσω του αίματος και το 90% περίπου της ποσότητας που καταναλώνουμε καταλήγει στον εγκέφαλο.

Μόλις διαπεράσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, αρχίζει να καταστέλει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα επιβραδύνοντας την επεξεργασία των ερεθισμάτων, την

κινητική μας ικανότητα, τη σκέψη και τον έλεγχο των συναισθημάτων μας.

Από εκεί εγκαθίσταται στο εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου μας, τον εγκεφαλικό φλοιό. Tο λεπτό αυτό στρώμα των κυττάρων καλύπτει τον εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα και ευθύνεται για την επεξεργασία των ερεθισμάτων και τον έλεγχο των μυών μας. Το αλκοόλ διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία των νευροδιαβιβαστών και έτσι πίνοντας, γίνεται κανείς πιο ομιλητικός και επηρεάζεται η κρίση του.

Το αλκοόλ επηρεάζει εξίσου το μεταιχμιακό σύστημα που λειτουργεί ως το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου μας και ευθύνεται για τον έλεγχο της συμπεριφοράς και τη δημιουργία αναμνήσεων. Η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος αυτού, με αποτέλεσμα την παραποίηση ή τη μεγέθυνση των γεγονότων και την αδυναμία ελέγχου των συναισθημάτων μας.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα