Πέθανε ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου

00:00 26/9/2013 - Πηγή: TNSite

Πέθανε στη φωλιά του, στο καταφύγιο του Αρκτούρου στη Φλώρινα, ο Ανδρέας, ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου, σε ηλικία 50 ετών.

Από το 1993 που κατασχέθηκε από αρκουδιάρη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, έγινε σύμβολο στην εκστρατεία κατά της αιχμαλωσίας των ζώων.

Ο Ανδρέας ξύπνησε και φέτος από τη χειμερία νάρκη, δεν μπόρεσε όμως να προλάβει το καλοκαίρι. Ήταν 50 ετών, ηλικία που δεν έχει καταγραφεί σε καμία άλλη αρκούδα στον κόσμο.

Για

30 χρόνια χόρευε για έναν αρκουδιάρη από την Ημαθία. Όταν κατασχέθηκε, το 1993, ήταν υποσιτισμένος, τυφλός, ενώ μια αλυσίδα με χαλκάδες του είχε σχεδόν καταστρέψει την όσφρηση.

Ήταν το πρώτο αρσενικό που φιλοξενήθηκε στο καταφύγιο του Αρκτούρου. Τον υιοθέτησαν με τις δωρεές τους 300 πολίτες. Υποβλήθηκε σε επέμβαση καταρράκτη, πήρε 60 κιλά αλλά παρέμεινε ημίτυφλος.

Για να μην τον ενοχλούν οι άλλες αρκούδες ο Ανδρέας έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε δικό του περιφραγμένο χώρο στο Καταφύγιο όπου άφηνε ακόμη και γάτες να μπαίνουν μέσα, να φωλιάζουν στο τρίχωμά του και να κοιμούνται μαζί του.

Σήμερα στο Καταφύγιο Αρκούδας ζουν συνολικά 10 αρκούδες που προέρχονται από αιχμαλωσία, χορεύτριες, ορφανές και ζωολογικούς κήπους.

hprt

Keywords
Τυχαία Θέματα