Πέθανε ο Mr. ζελεδάκι , ηγέτης της Haribo

13:56 16/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Hans Riegel ήταν ο πατέρας των gummy bears. Για το θάνατο του Riegel εξέδωσε ανακοίνωση ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σημειώνοντας: "Όπου κι αν ταξίδεψα τα τελευταία χρόνια, τα gummy bear είχαν φτάσει πριν από μένα".

H Haribo, με έδρα τη Βόννη, διαθέτει 6000 εργαζόμενους σε 15 μονάδες σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με το Forbes ο Riegel είχε περιουσία 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που του χάριζε μια θέση στη λίστα με τους

32 πλουσιότερους Γερμανούς.

Το όνομα της εταιρείας προέκυψε από τις λέξεις Hans Riegel Bonn, δηλαδή το όνομα του ιδρυτή της (πατέρα του Hans Riegel που ονομαζόταν Hans Riegel Sr.) και την πόλη στην οποία έχει τη βάση της.

Ο Riegel αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην εταιρεία Haribo, την οποία είχε ιδρύσει το 1920 ο πατέρας του και ανέλαβε τα ηνία της το 1945 μετά τον θάνατο του, με τη βοήθεια του αδερφού του, Paul.

Μετά τον θάνατο και του Paul το 2009, ο Hans είχε την πλήρη διεύθυνση της εταιρείας μέχρι σήμερα και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Κατάφερε να μετατρέψει την σχετικά μικρή εταιρεία γλυκισμάτων του πατέρα του σε κολοσσό, με τις ετήσιες πωλήσεις να φτάνουν τα περίπου 2 δισ. ευρώ, κάνοντας τα ζελεδάκια με το αρκουδάκι νούμερο ένα γλύκισμα σε 110 χώρες.

Το μότο της εταιρείας είναι Haribo το macht Kinder froh und Εrwachsene ebenso (Η Haribo κάνει τα παιδιά χαρούμενα αλλά και τους μεγάλους επίσης).

Το 1981 τα "αρκουδάκια" της Haribo πέρασαν και τον Ατλαντικό και βρίσκονται πλέον σε κάθε αμερικάνικο σπίτι. Το 1985 η φήμη τους έγινε τόσο μεγάλη, που η εταιρία Disney δημιούργησε μια σειρά 65 επεισοδίων με πρωταγωνιστές τα ζαχαρωτά αρκουδάκια.

"Δουλεύω γιατί με κάνει χαρούμενο και δεν έχω λόγο να στερήσω αυτή τη χαρά από τον εαυτό μου", είχε δηλώσει ο Riegel σε συνέντευξή του το 2010.

Ο ισχυρός άνδρας της Haribo, ήταν γνωστός για το χιούμορ του και για την απλότητά του. Όπως επισημαίνει το Spiegel σε άρθρο του, η Γερμανία δύσκολα θα βρει έναν τέτοιο άνθρωπο στις επιχειρήσεις. "Ήταν ένας επίμονος επιχειρηματίας, με χιούμορ, εργασιομανής και με καλούς τρόπους".

Ο θάνατός του, από καρδιακή ανεπάρκεια, αιφνιδίασε την κοινή γνώμη, καθώς πριν λίγους μήνες είχε υποβληθεί σε επιτυχή επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο.

Διαβάστε μια ενδελεχή ανάλυση για τα ζελεδάκια, εδώ

Πηγή: Forbes

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα