Πέθανε από καρκίνο η θεία της Αντζελίνας Τζολί

16:28 28/5/2013 - Πηγή: TNSite

Η κληρονομική «καταδίκη» σε καρκίνο ξαναχτύπησε την οικογένεια της Αντζελίνα Τζολί δικαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο την απόφασή της να προχωρήσει σε προληπτική διπλή μαστεκτομή. Η νεότερη αδερφή της μητέρας της ηθοποιού, η Ντέμπι Μάρτιν, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 61 ετών, εξαιτίας καρκίνου του μαστού. Οπως ανακοίνωσε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, ο Ρον Μάρτιν, η αγαπημένη θεία της Τζολί κατέληξε την Κυριακή το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο Παλομάρ του Εσκοντίντο, κοντά στο Σαν Ντιέγκο.

«Η Αντζελίνα ήταν σε επικοινωνία μαζί μας όλη την εβδομάδα, ενώ ο αδερφός της Τζέιμι ήταν

μαζί μας και μας στήριζε κάθε μέρα. Και οι δύο αγαπούσαν τη Ντέμπι πάρα πολύ και παρά το γεγονός ότι η Αντζι δεν μπορεί να έρθει αμέσως, κάνει τα πάντα για να μας στηρίζει από μακριά» δήλωσε μιλώντας στο E! News ο Μάρτιν. Η θεία της Τζολί, σύμφωνα με τον σύζυγό της, ήταν φορέας του καρκινικού κυττάρου BRCA1, το οποίο ώθησε την ηθοποιό να προβεί σε προληπτική μαστεκτομή. Μάλιστα χαρακτηρίζει τη γυναίκα του «την κρυφή ηρωίδα» της απόφασης της σταρ, αφού «η Ντέμπι ήταν η πρώτη γυναίκα στην οικογένεια Μπερτράντ που επιχείρησε προληπτική επέμβαση». Ωστόσο όταν το αποφάσισε, ήταν ήδη αργά.

«Συναντηθήκαμε με την Αντζελίνα αρκετές φορές από τότε που η Ντέμπι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και ήμασταν και οι δυο μας πολύ υπερήφανοι για την πρόσφατη απόφασή της να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή και να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει την οικογένειά της από αυτά που περάσαμε εμείς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν που είδε τη γυναίκα του να πέφτει σε κώμα εξαιτίας των μεταστάσεων που είχαν εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο της το σώμα και πήρε την απόφαση να δώσει το πράσινο φως για να τη βγάλουν από τα μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης.

Εκτός από την Ντέμπι Μπερτράντ η μητέρα της Τζολί, η Μαρσελίν, υπέκυψε στην ασθένεια το 2007, ενώ ο καρκίνος οδήγησε στον θάνατο τόσο τη γιαγιά της σταρ Λόις Μπερτράντ όσο και την προγιαγιά της Βιρτζίνια Γκουένς.

Espressonews.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα