"Πέσαμε θύμα της επιτυχίας μας" λέει το Mt. Gox μετά το κραχ στη τιμή του bitcoin

15:21 12/4/2013 - Πηγή: TNSite

Την αναστολή διαπραγμάτευσης του bitcoin, για 10 ώρες, αποφάσισε το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του εικονικού νομίσματος, το Mt. Gox, σε μία προσπάθεια να δώσει λίγο χρόνο στην αγορά, για να ημερήσει, έπειτα από τις ακραίες διακυμάνσεις του τελευταίου διαστήματος.

Το εκρηκτικό ενδιαφέρον για το bitcoin προκάλεσε το χθεσινό "κρασάρισμα" στη τιμή του νομίσματος, το οποίο βιώνοντας το δικό του κραχ υποχώρησε από τα υψηλά των 266 δολαρίων μέχρι και στα 105 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 60%.

Σήμερα

είναι υπό διαπραγμάτευση στα 120 δολάρια.

Σύμφωνα με το Mt. Gox, την πιο γνωστή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης για το Bitcoin, μετά από την προσθήκη 60.000 νέων χρηστών στο site τον Μάρτιο, πλέον προσθέτει 20.000 νέους χρήστες κάθε ημέρα.

"Πέσαμε θύμα της επιτυχίας μας", λέει το Mt Gox, ξεκαθαρίζοντας ότι η κάθετη πτώση στη τιμή δεν οφείλεται σε επίθεση DDoS. Όπως εξηγεί, ο "απίστευτος" αριθμός των νέων λογαριασμών που άνοιξε τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε κάποιες επιπλοκές στο σύστημα.

"Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις, επικράτησε πανικός στους χρήστες, οι οποίοι άρχισαν να πωλούν μαζικά τα Bitcoin (Panic Sale).

Ο αριθμός των συναλλαγών που εκτελούνται έχει τριπλασιαστεί το τελευταίο 24ώρο, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Mt. Gox.



newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα