Πέντε νεκροί στρατιώτες στο Μπανγκουί

10:15 26/12/2013 - Πηγή: TNSite
Πέντε στρατιώτες από το Τσαντ που συμμετείχαν στην αφρικανική δύναμη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις στο Μπανγκουί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Misca.

«Ενημερώθηκα ότι σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες από το Τσαντ», δήλωσε ο Ελόι Γιάο. «Χθες η πόλη βρισκόταν σε πλήρη αναταραχή η οποία διήρκησε ως το τέλος του βραδιού, σήμερα προσπαθούμε να κατανοήσουμε τι συνέβη», πρόσθεσε.

Χθες άγνωστης προέλευσης πυρά, μαζί με μια σειρά εκρήξεων, έσπειραν τον πανικό στις βόρειες συνοικίες του Μπανγκουί

που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η προέλευση των συγκρούσεων, ο απολογισμός τους και το ποιοι εμπλέκονται σε αυτές.

Οι συγκρούσεις σταμάτησαν σταδιακά καθώς έπεφτε η νύχτα που πέρασε με σχετική ηρεμία και μόνο μερικά σποραδικά πυρά.

Σήμερα το πρωί πολλοί γάλλοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, ενώ διεξήγαγαν και έρευνες στις γύρω συνοικίες.

Σύμφωνα με κατοίκους του Μπανγκουί χριστιανικές πολιτοφυλακές αυτοάμυνας φέρονται να επιτέθηκαν εναντίον των στρατιωτών από το Τσαντ στη συνοικία Γκομπόνγκο, κοντά στο αεροδρόμιο. Στη σύγκρουση φέρονται να πήραν μέρος και στρατιώτες από το Μπουρούντι.

Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι, μέλη των πρώην ανταρτών Σελεκά φέρονται να τάχθηκαν στο πλευρό των στρατιωτών από το Τσαντ και τους βοήθησαν να απωθήσουν τις αντι-μπαλακά.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα