ΠΑΣΟΚ: Ήμασταν αντίθετοι στο κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά η ΝΔ μας αγνόησε

15:37 12/6/2013 - Πηγή: TNSite

«Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η Ιπποκράτους επιβεβαιώνει ότι την περασμένη Κυριακή οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είχαν άτυπη συνάντηση στην οποία ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στο άμεσο

κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση όλου του προσωπικού της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, το κλείσιμο της ΕΡΤ παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

Ωστόσο, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν αμέσως αρνητικά, ενώ η θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου.

Για το λόγο αυτό, όπως σημειώνεται, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα