Παρεμπόριο και «μαϊμούδες» σκοτώνουν την αγορά στην Κρήτη

11:56 25/6/2013 - Πηγή: TNSite
Παρεμβάσεις εδώ και τώρα ζητούν οι τοπικοί παράγοντες της αγοράς στην Κρήτη που συμμετέχουν σήμερα σε μια ευρεία σύσκεψη με θέμα την πάταξη του παρεμπορίου στην Περιφέρεια παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στη σύσκεψη θα τεθεί επί τάπητος το πρόβλημα και οι παρενέργειές του στην τοπική αγορά με τους ντόπιους παράγοντες να ζητούν από την κεντρική πολιτεία να αναλάβει τις υποχρεώσεις της εδώ και τώρα πριν η κατάσταση οδηγήσει σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Εδώ και καιρό φωνάζουμε

ότι το παρεμπόριο βρίσκεται σε έξαρση σε όλες τις διαστάσεις του.

Έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο λιανικό εμπόριο και γενικότερα στην οικονομία της χώρας ανέφερε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης που όπως τόνισε στο σύνολό τους οι τοπικοί φορείς ζητούν το αυτονόητο: να ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας χτυπώντας το παρεμπόριο στη ρίζα του.

Η λύση που επανειλημμένα έχουμε ζητήσει είναι η παρέμβαση της πολιτείας. Να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από το προηγούμενο καλοκαίρι και αφορούν στην πάταξη του παρεμπορίου από την ρίζα του, στα λιμάνια και τα τελωνεία του Πειραιά και της Πάτρας.

Όπως τόνισε ο κ. Κουμαντάκης καταβάλλεται μια σοβαρή προσπάθεια με τη συνεργασία αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας ωστόσο κρίνεται αναγκαία η συστημική προσέγγιση του προβλήματος με κρατική παρέμβαση.

Πηγή: prismanews.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα