Παπαδοπούλου: Βίωσα ρατσισμό λόγω της καταγωγής μου

01:15 13/12/2013 - Πηγή: TNSite

Για τον ρατσισμό που βίωσε στα παιδικά της χρόνια λόγω της άσχημης οικονομικής της κατάστασης και του ρατσισμού μίλησε η Ειρήνη Παπαδοπούλου.

«Δεν κατάγομαι από πλούσια οικογένεια, ούτε υπήρξα καλομαθημένη. Δεν μου αρέσει να μιλώ έτσι, αλλά πίστεψέ με, τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Ήμουν όμως πάντα περήφανη γιατί οι γονείς μου δούλευαν δύο δουλειές για να τα βγάζουμε πέρα. Μπορεί να μην μου αφιέρωναν το χρόνο που θα ήθελα ως παιδί, αλλά έμαθα

μέσα από αυτό να πατάω στα πόδια μου και να είμαι ανεξάρτητη από πάρα πολύ μικρή», είπε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι στο σχολείο της πέρασε πάρα πολύ δύσκολα, αφού οι συμμαθητές της την κορόιδευαν συνέχεια.

«Υπήρχαν δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την έλλειψη οικονομικής άνεσης, όπως ότι αναγκαζόμουν να φοράω μεταχειρισμένα ρούχα, αλλά αυτές δεν με ενοχλούσαν καθόλου. Αυτό που με πλήγωνε ήταν ο ρατσισμός με τον οποίο με αντιμετώπιζαν στο σχολείο. Ο ρατσισμός είχε ως αφετηρία την εμφανή από τα ρούχα μου δυσχερή οικονομική μου θέση, αλλά και την καταγωγή μου. Επειδή εγώ γεννήθηκα στο Καζακστάν, από Έλληνες γονείς, δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν ήμουν ούτε Καζάκα, ούτε Ρωσίδα, απλά παιδί μεταναστών», είπε.

Τα παιδιά μάλιστα ήταν πάρα πολύ σκληρά μαζί της και δεν την έκαναν καν παρέα.

«Δεν με έκαναν παρέα όχι μόνο γιατί πίστευαν ότι καταγόμουν από κάπου αλλού, αλλά και γιατί τα ρούχα μου ήταν adibas και όχι adidas. Όμως δεν με ενοχλούσε καθόλου το ότι φορούσα φθηνά ρούχα, κάποια από τα οποία μάλιστα προέρχονταν από εκκλησίες. Υπήρχαν τότε διάφορες οργανώσεις που βοηθούσαν. Ήταν εκτός σχολείου και έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά που αντιμετώπιζαν παρόμοιες δυσκολίες», είπε.

Παρά τις δυσκολίες, εκείνη κατάφερε πάντως και να τελειώσεις το σχολείο, και να σπουδάσει και να κάνει αυτό που αγαπά.

«Χαίρομαι γιατί έκανα τους γονείς μου περήφανους. Ακόμα και στην εφηβεία μου παρόλο που πήγαινα προπόνηση, σχολείο, φροντιστήριο και αγγλικά, το Σαββατοκύριακο έκανα κάποια μεροκάματα για να έχω το δικό μου χαρτζιλίκι και να είμαι ανεξάρτητη. Μετά έδωσα πανελλήνιες με στόχο να περάσω στην Αθήνα, ώστε να μην επιβαρύνω οικονομικά τους δικούς μου, τα κατάφερα, ολοκλήρωσα και τις σπουδές μου και νιώθω ηθική ικανοποίηση που έδωσα χαρά στην οικογένειά μου», είπε.

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα