Πανσέληνος 17ης Νοεμβρίου: Τα πάνω – κάτω των επόμενων ημερών

07:02 18/11/2013 - Πηγή: TNSite

Η Πανσέληνος στις 17 Νοεμβρίου σχηματίζεται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, ενεργοποιώντας για άλλη μια φορά τον τομέα των χρηματοοικονομικών. Σε συνδυασμό με την έκλειψη που προηγήθηκε στον Σκορπιό, αποτελεί μια επικίνδυνη κορύφωση για θέματα χρηματοοικονομικά, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα νέα που θα φτάνουν στα αυτιά μας αυτή την περίοδο θα έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την παγκόσμια κρίση.

Τα κακά νέα.

Το φαινόμενο γίνεται

σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Caput Algol ο οποίος δεν ….φημίζεται για τις καλές επιρροές του. Στην παραδοσιακή Αστρολογία αντίθετα συνήθως περιγράφεται ως «το πιο κακό, βίαιο και επικίνδυνο αστέρι στον ουρανό». Είναι επίσης γνωστός ως βήτα του Περσέα.

Για τους Εβραίους ήταν ο «προϊστάμενος του Σατανά», και για τους Έλληνες ήταν το κομμένο κεφάλι της Μέδουσας, εκείνης που πάγωνε όποιον την αντίκριζε.

Η βία, ο αποκεφαλισμός, ο πνιγμός, η ασφυξία, η ηλεκτροπληξία, οι δολοφονίες, η βία του όχλου ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά αυτού του αστεριού.

Κατά τη μυθολογία ήταν η όμορφη Μέδουσα, που είχε μετατραπεί σε μια φρικτή Γοργόνα, όταν η Αθηνά ανακάλυψε ότι βιάστηκε στο ναό της από τον Ποσειδώνα.

Κάθε ένας που κοίταζε το πρόσωπό της γινόταν πέτρα, ακόμα και μετά τον αποκεφαλισμό της από τον Περσέα.

Η Πανσέληνος αυτή έχει λοιπόν κάποια ιδιαίτερα σημειολογικά στοιχεία που αξίζει προσέξουμε.

Έγινε στις 17 Νοέμβρη, ώρα 17.16 τοπική χειμερινή ώρα, την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, σε μια μέρα με σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρα μας.

Συνδέεται τον Caput Algol που σχετίζεται με κάθε μορφή «αποκεφαλισμών», ένας όρος της αρχαιότητας που σήμερα θα μπορούσε να αποδοθεί με τη φράση «θα πέσουν κεφάλια».

Η Πανσέληνος σχηματίζει σκληρές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα.

Ο Κρόνος της έκλειψης σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο και τον Κρόνο της Ελλάδας και είναι επικίνδυνος οιωνός για την κυβέρνηση, την «κεφαλή» δηλαδή του κράτους αλλά και για την εικόνα του Κράτους στον κόσμο, λόγω φαινομένων αναστάτωσης ή βίας.

Τα καλά νέα.

Ωστόσο υπάρχει και το φώς στο τούνελ, καθώς ο άξονας του Δία με τον Ουρανό η «ξαφνική τύχη» ενεργοποιείται με τον ωροσκόπο της Πανσελήνου γεγονός που αναμένεται να φέρει «τύχη» μέσα στις δυσκολίες ή ακόμα και τη γέννηση μιας νέας κατάστασης που θα μας βοηθήσει να πάρουμε τις πρώτες βαθιές ανάσες.

Αυτές οι ανάσες αναμένεται να μας αναζωογονήσουν στις 19 Νοεμβρίου με το εξάγωνο Άρη-Δία, μια όψη που παραδοσιακά φέρνει ευκαιρίες, αλλά και με το εξάγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα, που μας βοηθά στην «αποκωδικοποίηση» των περίπλοκων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξισώσεων και στην καλύτερη κατανόησή τους.

Πιο ουσιαστική είναι η συμπαντική ανάσα που μας προσφέρουν τα άστρα με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Τοξότη στις 22 του μήνα, καθώς αλλάζει σταδιακά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αποφορτίζεται το τεταμένο κλίμα και μας δίνει την αίσθηση ότι με την εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας, ερχόμαστε πιο κοντά στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Πηγή: myastro.gr

Tsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα