Παναγροτική συνέλευση στη Νίκαια

10:22 21/2/2013 - Πηγή: TNSite

Για την περαιτέρω στάση τους αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες σε σύσκεψη εκπροσώπων και από τα 34 μπλόκα της χώρας στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12.00.

Έπειτα από 30 ημέρες κινητοποιήσεων οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στους δρόμους.

Παρόντες στα απεργιακά συλλαλητήρια της Τετάρτης οι αγρότες

Οι Θεσσαλοί που παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας

την Τετάρτη έκαναν πορεία με ορισμένα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας. Στον Νομό Θεσσαλονίκης, στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, αγρότες μοίρασαν ζάχαρη στους διερχόμενους οδηγούς.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είχαν και οι αγρότες των Σερρών. Από τις 14.00 έκλεισαν για μία ώρα τον δρόμο στο ύψος του Λευκώνα. Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας, έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για μία ώρα, από τις 14.30.

Δύο ώρες περίπου διήρκεσε ο χθεσινός αποκλεισμός της ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας από εκατοντάδες αγρότες, εργαζομένους και μέλη του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν εκεί μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν χθες το πρωί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ. Προς ενίσχυση των Λαρισαίων έφθασαν και λεωφορεία με μέλη του ΠΑΜΕ από την Καρδίτσα, τον Βόλο ακόμη και από την Αθήνα.

Η διαμαρτυρία, που ξεκίνησε περίπου στις 13.00, υπήρξε ειρηνική και μετά την πάροδο δύο ωρών, κατά τις οποίες είχε σταματήσει η κυκλοφορία επί της εθνικής οδού στο συγκεκριμένο σημείο, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν και η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Ειρηνικά έληξε και η κατάληψη του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών που πραγματοποίησαν εκατοντάδες αγρότες, στο 103ο χλμ., στο ύψος του Βέλου Κορινθίας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι αγρότες της Κορινθίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας και για περίπου 40 λεπτά οι διερχόμενοι οδηγοί δεν πλήρωναν το αντίτιμο διέλευσης.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες επέστρεψαν από την Καλαμάτα στο μπλόκο στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου, αν και είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα αποχωρήσουν από το μπλόκο και θα ακολουθήσουν άλλη μορφή κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα