Παλαιστίνιοι που έφυγαν από τη Συρία διαδήλωσαν στο Κάιρο

05:36 24/4/2013 - Πηγή: TNSite
Στο Κάιρο διαδήλωσαν περίπου 50 Παλαιστίνιοι οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να τους χορηγηθεί καθεστώς προσφύγων από τον ΟΗΕ.

«Βρίσκομαι εδώ παράνομα, θέλω να έχω το δικαίωμα να ζήσω εδώ και να εργαστώ» εξήγησε ο Μοχάμαντ Σάγεντ Χάσαν ο οποίος έφτασε στην Αίγυπτο πριν από

πέντε μήνες, συνοδευόμενος από όλη την οικογένειά του. «Μου απομένουν ελάχιστα χρήματα, σε ένα μήνα δεν θα έχω τίποτα» τόνισε.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές μπήκαν στην Αίγυπτο με τουριστική βίζα ενός μήνα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να εγγραφούν ως πρόσφυγες στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως έκαναν πολλοί Σύροι πολίτες που έχουν καταφύγει στη χώρα αυτή.

«Θεωρούμαστε πρόσφυγες στη Συρία, όμως εδώ είμαστε τουρίστες. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», εξήγησε ο Άμπντελ Τζάμπαρ Μπιλάλ, ένας από τους οργανωτές της κινητοποίησης.

Ο Αμνάρ Σιέμπι, 13 ετών, ζούσε στον προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ στα νότια της Δαμασκού. Εδώ και έναν μήνα μένει στα προάστια του Καΐρου, μαζί με την οικογένειά του και παρακολουθεί μαθήματα σε αιγυπτιακό σχολείο. "Επειδή δεν έχω χαρτιά, στο τέλος του έτους δεν θα αποφοιτήσω", είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, 1.200 οικογένειες Παλαιστίνιων έφτασαν τους τελευταίους μήνες στην Αίγυπτο από τη Συρία για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

(φωτογραφία αρχείου)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα