Παλαιστίνιοι και social media εναντίον Scarlett Johansson για τη Soda Stream

13:18 2/2/2014 - Πηγή: TNSite

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Oxfam International, του οποίου η Scarlett Johansson ήταν μέλος, έχει κατηγορήσει την εταιρεία από το Ισραήλ που φτιάχνει το Soda Stream, για το γεγονός ότι έχει τις εγκαταστάσεις της στη Δυτική Όχθη.

Η Johansson, η οποία συνεργάζεται πλέον με την εταιρεία

αυτή, αποφάσισε να διακόψει τις σχέσεις με τον Oxfam International, του οποίου ήταν πρέσβειρα για 8 χρόνια.

Η διαφήμιση πάντως κόπηκε από το Super Bowl

H αναφορά σε αναψυκτικά ανταγωνιστριών εταιρειών θεωρήθηκε από το κανάλι Fox, το οποίο και θα μεταδώσει το Super Bowl, ως αντιδεοντολογική.

Σε δήλωση του εκπροσώπου της ηθοποιού αναφέρεται ότι η 29χρονη σταρ έχει "θεμελιώδεις διαφορές απόψεων" με τον Oxfam International, γιατί ο ανθρωπιστικός οργανισμός αντιτίθεται σε κάθε εμπορική συναλλαγή με τους καταυλισμούς των Ισραηλινών, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομοι και καταπατούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Κι αφού ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους, ο εκπρόσωπος της Scarlett δήλωσε ότι η ηθοποιός είναι περήφανη για τα όσα πέτυχε και τις χρηματοδοτήσεις της στα χρόνια που συνεργάστηκε με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Oxfam.

Πολλά δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η 29χρονη ηθοποιός εκφράζει πλέον με τον τρόπο αυτό την υποστήριξή της στην πολιτική του Ισραήλ.

Με μια ανακοίνωσή της στην Huffington Post, η ηθοποιός είπε ωστόσο ότι δεν είχε ποτέ σκοπό να γίνει το πρόσωπο κάποιου κοινωνικού ή πολιτικού κινήματος, διάκρισης ή διαχωρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Sodastream International.

"Υποστηρίζω την οικονομική συνεργασία και την κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ ενός δημοκρατικού Ισραήλ και της Παλαιστίνης", πρόσθεσε.

Η SodaStream δέχεται τα "πυρά" της φιλο-παλαιστινιακής κοινότητας και ακτιβιστών επειδή διατηρεί και λειτουργεί το τεράστιο εργοστάσιο στον ισραηλινό οικισμό της Δυτικής Όχθης, μια περιοχή την οποία κατέλαβε το Ισραήλ το 1967 και διατηρεί μέχρι σήμερα.

Το ζήτημα έδωσε τροφή για σχόλια στους χρήστες των social media και του Twitter:

Θυμηθείτε την επίμαχη διαφήμιση:

(Με πληροφορίες από aljazeera, gawker)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα