Οκτώ «πρέσβεις» για την προώθηση του ρουμανικού τουρισμού

15:05 20/8/2013 - Πηγή: TNSite
Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν, έπειτα από τη συμφωνία που υπέγραψαν με την ονομασία «Travel Romania», οι πρώτοι οκτώ «πρέσβεις» για την προώθηση του τουρισμού. Κάθε μία από τις οκτώ προσωπικότητες επιλέχθηκε για την ανάδειξη- στο εσωτερικό και το εξωτερικό- ενός διαφορετικού στοιχείου του τουρισμού, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο της Ρουμανίας.

Ο Γκριγκόρε Λέσε αναλαμβάνει καθήκοντα «πρέσβη» για τον αγροτικό τουρισμό, η Ελισαμπέτα Λίπα για τον ιαματικό, ο Ιβάν Πατζαϊτσιν για τον οικοτουρισμό, η Γκαμπριέλ Σζμπάο για τον τουρισμό περιπέτειας, ο Στέφαν Πόπα Πόπας

για τον πολιτιστικό, ο Ίλιε Νατάσε για τον τουρισμό πόλης (city break), ο Γκεόργκε Ζαμφίρ για τις ιστορικές διαδρομές και η Ιολάντα Μπάλας Σότερ για τον ορεινό τουρισμό.

Οι οκτώ «πρέσβεις», αναφέρει το ΑΜΠΕ, ζήτησαν από τις ρουμανικές αρχές περισσότερα κεφάλαια για την προώθηση της τουριστικής εικόνας της χώρας, ενώ η υπουργός, αρμόδια για τις ΜμΕ, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τον τουρισμό Μαρία Γκραπίνι δήλωσε ότι οι οκτώ προσωπικότητες αναλαμβάνουν την προώθηση της Ρουμανίας μέσω δράσεων που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Οι οκτώ «πρέσβεις» τόνισαν μεταξύ άλλων πως υπάρχει ανάγκη υλοποίησης περισσότερων επενδύσεων στον τουρισμό. «Χρειαζόμαστε έναν ολοκληρωμένο (τουριστικό) οδηγό που θα περιλαμβάνει όλες τις υποδομές φιλοξενίας στη χώρα», τόνισε ο Ιλίε Ναστάσε.

Από την πλευρά της, η Γκαμπριέλα Σζμπάο δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για τη Ρουμανία παραμένει «ζωηρό», καθώς- όπως είπε- το τουριστικό προϊόν της χώρας «παραμένει ανεξερεύνητο» για πολλούς επισκέπτες.

Ο Ιβάν Πατζαϊτσιν σημείωσε πως στόχος του είναι να μετατρέψει το Δέλτα του Δούναβη στο μεγαλύτερο οικοτουριστικό κέντρο παγκοσμίως.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα