Οικονόμου: Οι φόροι θα μειωθούν δραματικά από το 2014

13:50 2/6/2013 - Πηγή: TNSite

"Από το 2014 θα έχουμε ένα φόρο για τα ακίνητα. Το 2013 είναι μεταβατική περίοδος. Το 2014 θα έχουμε ενιαίο φόρο για το ακίνητο θα έχουμε και φόρο στα αγροτεμάχια, με πιο δίκαιο επιμερισμό της φορολογίας" διευκρίνισε.

Αντισυνταγματικά χαρακτήρισε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το έκτακτο τέλος ακινήτων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Στρατούλης τονίζοντας ότι το κόμμα του με συμμετοχή του στην κυβέρνηση θα τους καταργήσει.

"Τα χαράτσια στα ακίνητα και ο λεγόμενος φόρος αλληλεγγύης συνεχίζονται παρότι λέγανε ότι θα σταματήσουν. Υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ για την εφαρμογή τους με το σκεπτικό ότι είναι έκτακτοι, δηλαδή μέχρι τέλους του 2012. Είναι αντισυνταγματικοί. Αν συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση θα τους καταργήσουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος εκτίμησε ότι έρχονται και άλλοι φόροι. "Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική των δανεικών της εξάρτησης και της υποτέλειας; Δεν θέλουν να μειώσουν τους φόρους", ανέφερε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι παρά τις κραυγές για καταστροφή υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας.

Τόνισε ότι τον Ιούνιο κατατίθενται στη Βουλή δυο πολύ σημαντικά νομοσχέδια, το ένα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, και το δεύτερο οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

"Η κ. Λαγκάρντ ζήτησε να μη μειωθούν οι φόροι, θα γίνει μάχη γι’ αυτό μέσα στο καλοκαίρι" επισήμανε.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα