Οι «σκίνχεντ» του Μπρούκλιν

12:15 8/11/2013 - Πηγή: TNSite
Ο φωτογράφος Adam Krause βρισκόταν στο γυμναστήριο της γειτονιάς του όταν πρωτοσυνάντησε τα άτομα που θα αποτελούσαν το αντικείμενο της συλλογής του με τίτλο «Greenpoint Brooklyn Nazi Skinheads».

Ο Krause πέρασε αρκετές εβδομάδες μαζί τους φωτογραφίζοντας τους άλλοτε με καλυμμένο πρόσωπο κι άλλοτε όχι, ενίοτε δίπλα σε ναζιστικά σύμβολα, και διάφορα μέρη.

«Ήταν μια συλλογική προσπάθεια», λέει ο φωτογράφος στο slate.com. «Κάποιοι δεν ήθελαν να φωτογραφηθούν στα σπίτια τους οπότε επιλέγαμε

άλλα μέρα που να τα νιώθουν οικεία».

Ανάμεσα στον Krause και τα «μοντέλα» του είχε γίνει σαφές πως ο ίδιος δεν ενστερνιζόταν τις ιδέες τους. Αλλά, όπως λέει ο φωτογράφος, κέρδισε την εμπιστοσύνη τους επειδή κατανόησε το background τους και τους αντιμετώπισε με σεβασμό. «Οι παππούδες μου ήταν στο Ολοκαύτωμα» δήλωσε, «μεγάλωσα με αυτό το βάρος. Με αυτό το δεδομένο, είμαι ένας άνθρωπος χωρίς προκαταλήψεις, δεν κρίνω κανέναν. Έχω κάνει πολλά χαζά πράγματα στη ζωή μου.

Προφανώς δεν προσυπογράφω αυτά που πιστεύουν αλλά καταλαβαίνω πως κάποιος μπορεί να έχει διαφορετική άποψη από την κυρίαρχη. Καταφέρνω να απομακρύνω τον εαυτό μου από μια κατάσταση και να μην εκφράζω κανένα συναίσθημα».

Δείτε τις φωτογραφίες...

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα