Οι «μίνι Ολυμπιακοί» Αγώνες της Κίνας

23:39 2/9/2013 - Πηγή: TNSite
Οι 12οι Εθνικοί Αγώνες της Κίνας, γνωστοί και ως «μίνι Ολυμπιακοί» της χώρας, ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου, με την παράσταση στην τελετή εκκίνησης να κλέβουν οι εντυπωσιακές χορογραφίες, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες καλλιτέχνες.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε και ο κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping.

Οι Αγώνες θα διαρκέσουν έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Πραγματοποιούνται στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Shenyang, πρωτεύουσας της επαρχίας Liaoning.

Η νέα

κυβέρνηση της χώρας μείωσε κατά 78% το κόστος των Αγώνων, ρίχνοντάς το στα 68 εκατ. ευρώ, το ένα δέκατο απ΄ό,τι στοίχισε η τελετή έναρξης μόνο, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Μάλιστα, όπως προσθέτει το άρθρο η τελετή έγινε πριν νυχτώσει, προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας και για να είναι λιγότερα τα έξοδα φωτισμού.

Άλλοτε στους Εθνικούς Αγώνες συμμετείχαν διάσημοι καλλιτέχνες της χώρας. Αυτή τη φορά τη θέση τους πήραν ερασιτέχνες.

Οι Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ συμμετέχουν 28 ολυμπιακά αγωνίσματα, καθώς επίσης και το μπέιζμπολ, σοφτμπολ και η κινεζική πολεμική τέχνη Wushu.

Λειτουργούν ως «πεδίο δοκιμών» για μελλοντικούς Ολυμπιονίκες, ενώ επιτρέπουν στους ιθύνοντες να ελέγχουν το έργο των επαρχιακών αρχών, υπεύθυνων για τον τομέα του αθλητισμού.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα