Οι καρχαρίες επιστρέφουν σπίτι τους για να γεννήσουν

03:57 22/12/2013 - Πηγή: TNSite

Την πρώτη άμεση απόδειξη ότι οι θηλυκοί καρχαρίες επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να αναπαραχθούν, ισχυρίζονται ότι βρήκαν οι επιστήμονες.

Παρακολουθώντας για 17 χρόνια του κίτρινους καρχαρίες (lemon shark) στις Μπαχάμες, οι ερευνητές κατάφεραν αν αποδείξουν ότι τα θηλυκά του κοπαδιού προτιμούν να γεννήσουν στο μέρος όπου γεννήθηκαν, στη μεγαλύτερη περιοχή αναπαραγωγής τους γύρω από τα νησιά Μπίμινι στις Μπαχάμες .

Αν και αυτό το είδος είναι άκρως μεταναστευτικό, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ώρα της γέννησης ωθεί τους θηλυκούς καρχαρίες πίσω στο "σπίτι" τους και όχι η ταξιδιάρικη

φύση τους.

Μάλιστα, αυτή η ανακάλυψη κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκης για τον περιορισμό της αλιείας καρχαριών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η συνήθεια των θηλυκών που επιστρέφουν στον τόπο τους για αν γεννήσουν, έχει παρατηρηθεί σε μια σειρά θαλάσσιων ειδών, κυρίως στο σολομό, τα χέλια και στις θαλάσσιες χελώνες.

Ο κίτρινος καρχαρίας (επιστημονική ονομασία Negaprion brevirostris - Νεγαπρίον το βραχύραμφονείναι ένας καρχαρίας της οικογένειας Καρχαρινίδες.

Ζει σε τροπικά και υποτροπικά νερά, κοντά στις ακτές και γεννά τέσσερα με δεκαεφτά μικρά τη φορά.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα