Οι διάλογοι πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Μαξίμου: Μέτωπο Βενιζέλου - Κουβέλη κατά Σαμαρά για τις διαρροές

14:14 20/6/2013 - Πηγή: TNSite

Οι τρεις αρχηγοί, που θα συναντηθούν εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου, έθεσαν επί τάπητος το "λουκέτο" στην ΕΡΤ αλλά και την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, με την "τριάδα" να δίνει τα χέρια σε ένα πράγμα, ότι δεν θέλουν διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Απόσπασμα διαλόγου

Αντώνης Σαμαράς: Η παλιά ΕΡΤ έχει τελειώσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν διαφορετικές αναγνώσεις στην

απόφαση του ΣτΕ. Πάμε να συζητήσουμε μαζί για τον νέο φορέα

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρέπει να βρούμε λύση και οι τρεις μαζί. Η εκκαθάριση εν λειτουργία είναι βασικός στόχος

Φώτης Κουβέλης: Πρέπει να αναδιοργανωθεί τάχιστα η ΕΡΤ, όλες οι συχνότητες, κανονικό πρόγραμμα, χωρίς μεσοβέζικες λύσεις

Αντώνης Σαμαράς: Συμφωνώ ότι μπορούμε να έχουμε κανονικό πρόγραμμα. Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύση στον αριθμό των προσώπων και ο νέος φορέας να εκπέμψει άμεσα. Δεν είναι το πρόβλημα αυτό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται ακόμα να εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τις διαρροές που υπήρξαν σε ό,τι αφορά τις ερμηνείες της απόφασης του ΣτΕ, λέγοντας πως τέτοιες κινήσεις υπονομεύουν την κυβέρνηση και δεν πρόκειται πλέον να γίνουν ανεκτές.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε από την πλευρά του άγνοια επ' αυτού , ενώ ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε επίσης τη δυσφορία του, υπαινισσόμενος ότι οι διαρροές έγιναν από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.

Απόσπασμα διαλόγου

Ευάγγελος Βενιζέλος: Είναι απαράδεκτο από τη στιγμή που συνεχίζεται η κουβέντα μεταξύ μας να γίνονται ασυνήθιστα προκλητικές παρεμβολές, διαρροές που σίγουρα δεν είναι υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης συνεργασίας.

Αντώνης Σαμαράς: Εμένα κατηγορείς; Είναι δυνατόν; Δεν έχω ιδέα

Φώτης Κουβέλης: Είναι απαράδεκτα τα όσα έγραψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια νέα επικαιροποιημένη προγραμματισμένη συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και τους όρους που θα διασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή των τρίτων εταίρων στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, επανήλθε το θέμα της θεσμοθέτησης επιτροπής συντονισμού, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν απέρριψε ο πρωθυπουργός .

Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του τόνισε πως πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχτεί άλλα τετελεσμένα.

Απόσπασμα διαλόγου

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αν είχαμε κάνει αυτή τη συζήτηση νωρίτερα, θα είχαμε αποφύγει όλα τα προβλήματα και θα είχαμε πετύχει την επανεκκίνηση της τρικομματικής κυβέρνησης

Αντώνης Σαμαράς: Εγώ ήμουν εκείνος που πρότεινα στην προηγούμενη σύσκεψη το πακέτο των εννέα σημείων που περιλάμβανε και αυτά που λες

Φώτης Κουβέλης: Θα πρέπει να ενημερωνόμαστε για όλες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και να συναποφασίζουμε για τη στρατηγική έναντι της τρόικας . Δε μπορεί να υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Εγώ δε θα ανεχθώ άλλες μονομερείς αποφάσεις.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα