«Οι Αμερικάνοι θέλουν να με δολοφονήσουν»

01:50 27/1/2014 - Πηγή: TNSite
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) δεν περιορίζει τις επιχειρήσεις κατασκοπείας της σε θέματα εθνικής ασφαλείας, αλλά εμπλέκεται σε βιομηχανική κατασκοπεία δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Έντουαρντ Σνόουντεν κατά την διάρκεια της πρώτης τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην πράκτορα, η οποία έγινε στη Ρωσία και θα προβληθεί απόψε.

O πρώην Αμερικανός πράκτορας επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να γυρίσει στη χώρα του επειδή δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη και δήλωσε ότι

έχει πληροφορίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να τον δολοφονήσει.

Σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την μετάδοση μακροσκελούς συνέντευξης, ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA λέει ότι η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να τον δολοφονήσει και ότι ένας από τους βιομηχανικούς στόχους της Υπηρεσίας ήταν η γερμανική εταιρεία Siemens.

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει πλέον στην κατοχή του έγγραφα ή πληροφορίες από τις δραστηριότητες της NSA και ότι έχει παραδώσει ό,τι διέθετε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους, για αυτό δεν έχει τον έλεγχο για το τι και που θα δημοσιευτεί.

Ο ισχυρισμός του Σνόουντεν ότι η NSA εμπλέκεται σε βιομηχανική κατασκοπεία ακολουθεί δημοσίευμα των New York Times νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το οποίο η Υπηρεσία τοποθέτησε λογισμικό σε σχεδόν 100.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο επιτρέποντας έτσι την παρακολούθηση αυτών των συσκευών.

Στόχοι του προγράμματος αυτού με την κωδική ονομασία Quantum ήταν, μεταξύ άλλων, μονάδες του κινεζικού στρατού και βιομηχανικοί στόχοι.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα