Οι «Jokers» του Μπρούκλιν

13:57 19/12/2013 - Πηγή: TNSite
Ο φωτογράφος Bruce Davidson αφιέρωσε την καριέρα του στην καταγραφή της ζωής και της κουλτούρας της Νέας Υόρκης. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να του «ξεφύγουν» οι «Jokers» του Μπρούκλιν, μια «συμμορία» εφήβων που ζούσε στο Μπρούκλιν στα τέλη της δεκαετίας του ‘50.

Η συλλογή των φωτογραφιών τιτλοφορείται «Brooklyn Gang» και παρακολουθεί τη ζωή των νεαρών «Jokers».Όταν ο φωτογράφος ήταν 25 χρονών, εξηγεί η Daily Mail, διάβασε για συγκρούσεις

που ξεσπούσαν σε έναν από τους ανοιχτούς χώρους της πόλης, το Prospect Park.

Πιστεύεται πως υπήρχαν περίπου χίλια μέλη συμμοριών στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1950 και ο Davidson πήγε στο Μπρούκλιν αναζητώντας πληροφορίες και «στιγμές».

Σύντομα βρήκε τους έφηβους αυτούς με τους οποίους έγινε φίλος, κι έτσι του επέτρεψαν να φωτογραφίσει τις συναρπαστικές ζωές τους.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται καθημερινές στιγμές, φάσεις ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης αλλά και ερωτικές στιγμές μεταξύ των μελών.

Εκτός από τη ζωή της εποχής οι φωτογραφίες αποτυπώνουν και τη μόδα των ’50.

«Ήμουν 25 και ήταν 16 χρονών, θα μπορούσα να θεωρηθώ ένας από αυτούς. Μου επέτρεψαν να γίνω μάρτυρας των φόβων τους, της οργής και της απελπισίας τους. Συνειδητοποίησα μετά από λίγο πως κι εγώ ένιωθα τον πόνο τους. Μένοντας κοντά τους, αποκάλυψα και τα δικά μου συναισθήματα αποτυχίας, οργής, σύγχυσης», αφηγείται ο φωτογράφος για την εμπειρία του.

Δείτε τις φωτογραφίες

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα