Οι 10 πιο μολυσμένες τοποθεσίες του κόσμου

23:29 5/11/2013 - Πηγή: TNSite
Η μόλυνση απειλεί την υγεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, τη στιγμή που ευθύνεται για το ένα τέταρτο των θανάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με καταγγελίες περιβαλλοντικών οργανώσεων.

«Εκτιμούμε ότι η υγεία 200 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων απειλείται από τη μόλυνση στις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο διευθυντής του οργανισμού Blacksmith Institute Ρίτσαρντ Φούλερ. Αν τα στοιχεία ευσταθούν, αυτό σημαίνει πως περισσότεροι απειλούνται από τη μόλυνση παρά από το AIDS,

τη φυματίωση και την ελονοσία.

Η οργάνωση σε συνεργασία με τον Πράσινο Σταυρό που έχει έδρα τη Γενεύη, προχώρησαν στην κατάρτιση ενός καταλόγου με τις 10 πιο μολυσμένες τοποθεσίες του κόσμου. Στόχος τους να βοηθήσουν τις Αρχές να καταπολεμήσουν τις διάφορες μορφές μόλυνσης.

Για την κατάρτιση της λίστας, οι ειδικοί βασίστηκαν σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε 49 χώρες.

Οι 10 αυτές περιοχές βρίσκονται σε 8 χώρες, 3 εκ των οποίων στην Αφρική. Δείτε αναλυτικά ποιες είναι αυτές…

Agbogbloshie, Γκάνα

Στη Γκάνα η εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρονικών υλικών Agbogbloshie έχει εκθέσει 40.000 ανθρώπους σε προάστιο της Άκρα σε μόλυνση από μόλυβδο, υδράργυρο και κάδμιο.

Ποταμός Σιτάρουμ, Ινδονησία

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι είναι άμεσα εκτεθειμένοι, και 5 εκ. έμμεσα, σε πολλά χημικά προϊόντα (μόλυβδο, κάδμιο, χρώμιο, φυτοφάρμακα) που πέφτουν στον ποταμό Σιτάρουμ κοντά στη Τζακάρτα.

Τσέρνομπιλ, Ουκρανία

Το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο οδήγησε στην απελευθέρωση ραδιενέργειας 100 φορές περισσότερη από τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στην Ιαπωνία.

Ντζερζίνσκ, Ρωσία

Στην πόλη Ντζερζίνσκ, κέντρο της χημικής βιομηχανίας, περίπου 300.000 άνθρωποι απειλούνται από ίχνη 190 τοξικών προϊόντων που έχουν εντοπιστεί στον υδροφόρο ορίζοντα.

Χαζαριμπάγκ, Μπανγκλαντές

Περίπου 160.000 άνθρωποι είναι θύματα της μόλυνσης από χρώμιο από 270 βυρσοδεψία που υπάρχουν στο Μπανγκλαντές. Πάνω από το 95% αυτών βρίσκονται στο Χαζαριμπάγκ, συνοικία στην πρωτεύουσα της χώρας.

Καμπούε, Ζάμπια

Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ζάμπιας, την Καμπούε, παρατηρείται μόλυνση από υπολείμματα μόλυβδου εξαιτίας των ορυχείων, που πλέον έχουν κλείσει.

Καλιμαντάν, Ινδονησία

Ο υδράργυρος από τα χρυσωρυχεία στην επαρχία Καλιμαντάν, στο νησί Βόρνεο, απειλεί την υγεία τουλάχιστον 225.000 ανθρώπων.

Ματάνσα-Ριατσουέλο, Αργεντινή

Στην κοίτη του ποταμού Ματάνσα-Ριατσουέλο στην Αργεντινή, 5.000 βιομηχανίες ρίχνουν τα απόβλητά τους μεταξύ του Μπουένος Άιρες και του Ρίο ντε λα Πλάτα και βλάπτουν την υγεία 20.000 ανθρώπων.

Δέλτα του Νίγηρα, Νιγηρία

Οι οργανώσεις καταγγέλλουν τη μόλυνση του εδάφους που συνδέεται με την εξόρυξη πετρελαίου στο Δέλτα του Νίγηρα στη Νιγηρία.

Νόριλσκ, Ρωσία

Στο Νόριλσκ της Σιβηρίας η μόλυνση του αέρα που οφείλεται στα ορυχεία της εταιρείας Norilsk Nickel, θέτει σε κίνδυνο την υγεία 135.000 ανθρώπων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα