Ομπάμα: Οδηγήστε σε ψηφοφορία για να δούμε τι θα συμβεί

02:36 8/10/2013 - Πηγή: TNSite

"Υποψιάζομαι ότι υπάρχουν αρκετές ψήφοι" για το πέρασμα νομοθεσίας, δήλωσε. "Ψηφίστε. Καλέστε ψηφοφορία εδώ και τώρα. Για να δούμε τι θα συμβεί" πρόσθεσε.

Παρά το κλείσιμο, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, της αμερικανικής κυβέρνησης, η FEMA προχώρησε σε ανάκληση υπαλλήλων της για την αντιμετώπιση της τροπικής καταιγίδας "Κάρεν".

Από τον Λευκό Οίκο γίνεται γνωστό πως ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν θα διαπραγματευτεί με τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου υπό την απειλή μιας στάσης πληρωμών και

επανέλαβε ότι εναπόκειται σε Βουλή και Γερουσία να αυξήσει το όριο δανεισμού.

"Δεν έχει υπάρξει ποτέ περίοδος κατά την οποία μια σοβαρή παράταξη ή μια σοβαρή στρατηγική από ένα πολιτικό κόμμα να χρησιμοποιεί την απειλή της στάσης πληρωμών ως την κύρια τακτική της για την απόσπαση μιας πολιτικής πράξης", δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Τζιν Σπέρλινγκ.

Τόσο ο κ. Σπέρλινγκ, όσο και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου, Τζέισον Φέρμαν, υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος αν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, το Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν δίδει στον πρόεδρο την εξουσία να αυξήσει μονομερώς το σχετικό όριο.

Πηγή: Reuters

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα