Ο Τζέικ Τζίλενχαλ ψάχνει τον εχθρό του!

12:01 8/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ο «Εχθρός», η μια από τις δυο ταινίες που παρουσίασε στο Τορόντο από ο δημιουργός του «Ανάμεσα στις Φλόγες», Ντενί Βιλνέβ, κυκλοφόρησε το πρώτο του τίζερ λίγο μετά τη δημοσίευση της αφίσας με τον πρωταγωνιστή Τζέικ Τζίλενχαλ και βασίζεται στο βιβλίο του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου «Ο Άνθρωπος Αντίγραφο» (στα αγγλικά «The Double», αλλά δεν έχει καμία σχέση με το βασισμένο στο «Σωσία» του Ντοστογιέφσκι φιλμ

με τον Τζέσι Άιζενμπεργκ που επίσης έκανε πρεμιέρα στο μεγάλο φεστιβάλ του Καναδά).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Modern Family» και «Breaking Bad» θριάμβευσαν στα βραβεία Εmmy!

Ο συμπρωταγωνιστής του Χιου Τζάκμαν στο «Prisoners», της ταινίας του Βιλνέβ που αναδείχτηκε τρίτη στις προτιμήσεις του κοινού στο Τορόντο, πρωταγωνιστεί εδώ σε μια ανεξάρτητη ταινία δίνοντας πνοή στο κατά πολλούς καλύτερο μυθιστόρημα ενός από τους πιο αναγνωρισμένους σύγχρονους συγγραφείς, έχοντας στο πλευρό του τη Μελανί Λοράν («Άδωξοι Μπάσταρδοι», «Η Συμμορία των Μάγων»).

Ο κεντρικός ήρωας, καθηγητής της Ιστορίας σε γυμνάσιο, ζει μόνος και βυθισμένος στην ανία – υπήρξε παντρεμένος και δεν θυμάται τι τον οδήγησε στο γάμο, πήρε διαζύγιο και τώρα δεν θυμάται ούτε τους λόγους για τους οποίους χώρισε, ενώ την Ιστορία τη βλέπει εδώ και καιρό ως μια κόπωση χωρίς νόημα και μια αρχή χωρίς τέλος. Ένα βράδυ, παρακολουθώντας μια ταινία στο βίντεο, ανακαλύπτει ότι υπάρχει στην ίδια πόλη ένας απόλυτος δίδυμος, ένας σωσίας, ένα αντίγραφό του.

Η αφήγηση αυτή είναι η ιστορία της αναζήτησης καθώς και της ανακάλυψης αυτού του άλλου, αλλά και των συνεπειών που έχει η συνάντηση αυτή για τον ήρωα, ο οποίος δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος. Δείτε το πρώτο τίζερ κι ανακαλύψτε «το σχήμα που επαναλαμβάνεται διαμέσου της Ιστορίας».

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Modern Family» και «Breaking Bad» θριάμβευσαν στα βραβεία Εmmy!

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα