Ο προπονητής της Ρουμανίας κλείνεται σε μοναστήρι!

20:29 24/11/2013 - Πηγή: TNSite

Σε αυτή τη ζωή, εκτός από τη γη που είναι στρογγυλή και γυρίζει, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη μπάλα του δημοφιλέστερου αθλήματος στον πλανήτη. Δηλώσεις άλλωστε και στοιχήματα έχουμε κατά καιρούς ακούσει πολλά. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα.

Ο Φούρας και το μουστάκι

Ποιος άλλωστε δεν θυμάται τον τότε γενικό γραμματέα αθλητισμού επί κυβέρνησης Σημίτη, Ανδρέα Φούρα, ο οποίος είχε βάλει στοίχημα ότι το περήφανο και αψεγάδιαστο μουστάκι του θα εξαφανιζόταν σε περίπτωση που η Ελλάδα κέρδιζε

τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004; Ο τότε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, τον ανάγκασε να το κάνει πράξη, αναγγέλλοντας ότι η χώρα που θα διοργάνωνε τους Αγώνες του 2004 ήταν η δική μας.

Πρόσφατα, και συγκεκριμένα κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ο άλλοτε πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Κώστας Αρσένης, βλέποντας την αγαπημένη του ομάδα να φτάνει στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, είχε δηλώσει ότι θα επιστρέψει από το Ολυμπιακό Στάδιο στην Τρίπολη με τα πόδια. Για καλή του τύχη όμως, ο Ολυμπιακός φρόντισε, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί. Κατακτώντας οι Πειραιώτες το κύπελλο με σκορ 2 - 1, άφησαν με τη γλύκα τους Τριπολιτσιώτες και με την καλή διάθεση τον κύριο Αρσένη.

Το ποδόσφαιρο κλείνει σπίτια

Κι επειδή το ποδόσφαιρο μπορεί να κλείνει και σπίτια - όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά -, κάτι τέτοιο συνέβη και με οπαδό της Άρσεναλ, λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο ευτυχής και πιστός φίλαθλος, αποφάσισε ότι το σπίτι που έμενε του ήταν περιττό. Έτσι, δεν δίστασε να το θυσιάσει για ένα στοίχημα. Αποτέλεσμα; Με αντίπαλο έναν οπαδό της Μάντσεστερ, ο οποίος πόνταρε το αυτοκίνητο και τη γυναίκα του, ο μεγάλος χαμένος ήταν ο πρώτος. Κι έτσι, επειδή ούτε γυναίκα, αλλά και ούτε αυτοκίνητο δανείζονται, πόσω μάλλον χαρίζονται, το σπίτι του φίλου της Άρσεναλ ήταν εκείνο που έκανε φτερά!

Δεν πάει πολύς καιρός, από τότε που ο 60χρονος Πίτερ Έντουαρτς από ένα στοίχημα που είχε βάλει περίπου 14 χρόνια πριν, κέρδισε χρήματα για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του και όχι μόνο. Το στοίχημα έλεγε, ότι ο εγγονός του, που τότε ήταν 18 μηνών θα έπαιζε μία ημέρα στην Εθνική Ουαλίας, κάτι που έγινε.

Το στοίχημα ήταν 50 λίρες και οι πιθανότητες μία στις 2.500.

Έτσι, ο Πίτερ Έντουαρτς είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα και τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά 125.000 λίρες.

Θα μου πείτε βέβαια οι Άγγλοι και οι Έλληνες μόνο είναι αυτοί που κουβαλούν ποδοσφαιρική τρέλα και βάζουν στοιχήματα για μία...στρογγυλή θεά;

Όπως φαίνεται όχι.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η βεβαιότητα του Βίκτορ Πιτούρκα. Ποιος είναι ο κύριος; Μα φυσικά ο τεχνικός της εθνικής Ρουμανίας. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας του, ακόμα και μετά την ήττα με 3 - 1 από την Ελλάδα στο Καραϊσκάκης, ο Ρουμάνος απέφυγε την πρόσκληση σε τηλεοπτική εκπομπή, λέγοντας το αμίμητο: "Αν αποκλείσουμε την Ελλάδα θα έρθω, αν όχι ξέχασε με για τρεις μήνες. Θα πάω σε μοναστήρι!".

Η ζωή δεν είναι το ίδιο δίκαιη με όλους

Αυτή τη στιγμή βέβαια ο προπονητής των Ρουμάνων βρίσκεται σε δεινή θέση. Ο αποκλεισμός από την εθνική μας ομάδα φέρνει ραγδαίες και απρόσμενες εξελίξεις στο στρατόπεδο των Ρουμάνων. Ο προπονητής των αντιπάλων μας θα πρέπει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για να φανεί συνεπής στην ανδρική του τιμή, ζώντας απομονωμένος για τους επόμενους τρεις μήνες, τη στιγμή που ο Σάντος με τους παίκτες του θα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη χώρα της σάμπα. Σκεπτόμενοι φυσικά τις καλλίγραμμες Βραζιλιάνες, οι οποίες θα πλαισιώνουν μερικές από τις στιγμές ξεγνοιασιάς τους, αν και εφόσον υπάρξουν.

Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι ότι η ζωή δεν είναι το ίδιο δίκαιη με όλους. Ιδίως δε με τον Βίκτορ Πιτούρκα.

Η μοίρα φάνηκε λίγο περισσότερο σκληρή απ' όσο θα έπρεπε μαζί του. Αλλά όπως είπαμε η μπάλα είναι στρογγυλή και γυρίζει. Κι όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει την ταχύτατη περιστροφή της, ενδέχεται να ζαλιστεί, υποσχόμενος πράγματα που σε πολλές περιπτώσεις εκτός από δύσκολα υλοποιήσιμα, είναι και δυσάρεστα...

Διαβάστε επίσης: Θρίαμβος στο ΒουκουρέστιΗ πτήση της χαράς - Με την Εθνική ολα γίνονται!

News

Keywords
Τυχαία Θέματα