«Ο παγκόσμιος τζιχάντ προσβλέπει σε περιοχές που επικρατεί αναρχία και χάος»

06:06 23/8/2013 - Πηγή: TNSite
Μία σειρά επιθέσεων με ρουκέτες, που εβλήθησαν εναντίον του Ισραήλ από τον Λίβανο, δεν προκάλεσε θύματα, αλλά αναζωπύρωσε τις προϋπάρχουσες ανησυχίες ότι ισλαμιστές που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα καινούργιο μέτωπο σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ένας αριθμός από ρουκέτες εβλήθη από τον νότιο Λίβανο, η μία εκ των οποίων καταρρίφθηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ, ενώ άλλες δύο, ή τρεις, ρουκέτες έπεσαν εκτός του εδάφους της χώρας, ανέφεραν πηγές

των δυνάμεων ασφαλείας, τονίζοντας πως εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον πέντε πύραυλοι.

Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως δεν υπήρξαν θύματα από τα πλήγματα αυτά.

Η ηγεσία του Ισραήλ έχει τονίσει επανειλημμένως πως φοβάται μήπως ομάδες στη Συρία που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στρέψουν το ενδιαφέρον τους ενάντια στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα από αυτό υψώματα του Γκολάν, ή μήπως ενεργοποιηθεί ξανά κατά του εβραϊκού κράτους η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ, ώστε να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την εμπλοκή της στη σύρραξη στη Συρία, στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Οι σημερινές επιθέσεις με πυραύλους συνδέονται άμεσα με όλα τα γεγονότα που τεκταίνονται στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο ταξίαρχος Γιοάβ Μορντεχάι, εκπρόσωπος του αρχηγού ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

«Ο παγκόσμιος "τζιχάντ" προσβλέπει σε περιοχές που επικρατεί αναρχία και χάος. Το βλέπουμε στο Σινά, το διαπιστώνουμε στα υψώματα του Γκολάν, το βρίσκουμε επίσης στον Λίβανο. Εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και πολλές φορές επιχειρούν να επιτεθούν κατά των πολιτών του Ισραήλ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο στρατός αντιμετωπίζει το σημερινό ως μεμονωμένο γεγονός. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στους κανόνες εμπλοκής, ή τις διαταγές», επεσήμανε ο ίδιος, μιλώντας στο Δεύτερο Κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημασία της επίθεσης, της πρώτης κατά του ισραηλινού εδάφους από τον Μάιο.

Η ισραηλινή τηλεόραση προέβαλε εικόνες από έναν πύραυλο αναχαίτισης του συστήματος «Σιδηρούς Θόλος» να ανατινάσσει έναν επερχόμενο πύραυλο. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως η κατάρριψη του πυραύλου πραγματοποιήθηκε μεταξύ των παραθαλάσσιων πόλεων Άκρε και Ναχαρίγια.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα