Ο κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει συνομιλίες βουλευτών Χρυσής Αυγής πριν το φονικό στο Κερατσίνι

11:29 26/9/2013 - Πηγή: TNSite

Σύμφωνα με την εφημερίδα , μια από τις δεξαμενές στοιχείων στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Αρειο Πάγο ενδέχεται να είναι συνομιλίες μελών ή ακόμα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν γίνει σε ανύποπτο χρόνο από τις Αρχές για λόγους εθνικής ασφαλείας και πρίν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το «όπλο» των νόμιμων συνακροάσεων έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, όταν οι Αρχές μέσω των καταγεγραμμένων συνομιλιών είχαν οδηγηθεί στην αποκάλυψη

κυκλώματος εκβιαστών.

Η έρευνα του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

Το «στοίχημα» των δικαστικών Αρχών είναι να πείσουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που έχουν κάνει το πρώτο βήμα, δείχνοντας πρόθυμα να βοηθήσουν, να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και να καταθέσουν ενόρκως όσα εξ ιδίας αντίληψης γνωρίζουν και μπορούν να «δέσουν» το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Το υλικό από τις συνομιλίες αυτές, αν φτάσει στα χέρια του κ. Βουρλιώτη, μπορεί - όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι - να δώσει νέα τροπή στην έρευνα. Τα πρώτα ευρήματα πάντως της εισαγγελικής έρευνας, που μετρά μόλις τρεις ημέρες, θεωρούνται σημαντικά από τις δικαστικές Αρχές. Ο κ. Βουρλιώτης έχει ήδη εξετάσει περισσότερους από 20 μάρτυρες, ενώ - κατά πληροφορίες - πολύ κοντά στο κατώφλι της Εισαγγελέως βρίσκεται και το πρώτο πρόσωπο που μπορεί να καταθέσει για τη δράση της Χρυσής Αυγής, προσκομίζοντας όσα στοιχεία είναι σε θέση να γνωρίζει ο ίδιος εκ των έσω.

Ενώ όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τέταρτης (25/09), στον εισαγγελέα έχει καταθέσει και δεύτερο πρόσωπο που ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η δικονομία προβλέπει όλα τα εχέγγυα για να ληφθούν αυτές οι καταθέσεις χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή των σημαντικών αυτών μαρτύρων. Για τον λόγο αυτόν, αν δεν θέλουν να καταθέσουν επωνύμως και να αποκαλύψουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, μπορούν να ζητήσουν να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα