Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 7-8/9/2013 στην Ελλάδα

14:29 23/11/2013 - Πηγή: TNSite

Άστατος θα είναι ο καιρός κυρίως το Σάββατο με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στην ορεινή δυτική και κεντρική Στερεά την Πελοπόννησο αλλά και περιοχές από την ορεινή Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα.

Μπόρες θα σημειωθούν και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία μέχρι την Χαλκιδική .

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα

είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το πρωί στις περιοχές γύρω από το Αιγαίο .

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοανατολικά.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο:

Σάββατο 7/9/2013:

Ο καιρός θα ξεκινήσει καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις μόνο από το ύψος της Χαλκιδικής στις Σποράδες την ανατολική Θεσσαλία μέχρι και την Εύβοια.

Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες από το ύψος της κεντρικής &δυτικής Μακεδονίας μέχρι την δυτική&κεντρική Στερεά αλλά και την Πελοπόννησο.

Μπόρες θα σημειωθούν και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα κυρίως στα πιο δυτικά τμήματα των περιοχών αυτών.

Πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου. Στις υπόλοιπες νησιωτικές και ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Κυριακή 8/9/2013:

Καλός θα είναι ο καιρός στην δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα τις πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα. Στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές στο Αιγαίο θα έχουμε τις πρωινές ώρες νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές και συγκεκριμένα από το ύψος της νότιας Χαλκιδικής ,στην ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες μέχρι και την Εύβοια.

Πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές μπόρες το πρωί σε αυτές τις περιοχές.

Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουν σταματήσει τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές και θα υπάρξει αστάθεια κυρίως στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού μέχρι την ορεινή δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε μόνο ηλιοφάνεια και νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα με μικρή πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά τμήματα της Πίνδου .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Nα είστε όλοι καλά!!

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

meteoclub

Keywords
Τυχαία Θέματα