Ο Καϊμακόγλου κάλεσε τους συμπαίκτες του να φορέσουν την «μάσκα του πολεμιστή»

02:49 4/9/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Κώστας Καϊμακόγλου μιλώντας στην Sportday κάλεσε τους συμπαίκτες του στην Εθνική μπάσκετ να… φορέσουν την «μάσκα του πολεμιστή» ενόψει των αγώνων της στο Ευρωμπάσκετ.

Οι δηλώσεις του Κώστα Καϊμακόγλου-για τις εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας μπάσκετ

«Στα φιλικά που δώσαμε, είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Κάτι φυσιολογικό καθώς η ομάδα ήταν ακόμα στο μοντάρισμα. Πάντως στα τρία ματς που παίξαμε στο "Ακρόπολις", υπήρχε

βελτίωση και ειδικά στον τομέα της άμυνας, αλλά και του ρυθμού. Ωστόσο αυτό που μετράει είναι το πώς θα παρουσιαστούμε στους επίσημους αγώνες.

Οι μέρες της μεγάλης αλήθειας θα είναι η περίοδος του Ευρωμπάσκετ. Και δεν είναι μόνο τα παιχνίδια με τις παραδοσιακές ομάδες όπως η Ρωσία και η Τουρκία.

Στον όμιλό μας έχουμε και τα θεωρητικώς και μόνο πιο εύκολα παιχνίδια κόντρα σε Σουηδία και Φινλανδία που θέλουν διπλή προσοχή. Διότι ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα έχει διπλό κόστος. Από την πλευρά μας θα επεξεργαζόμαστε τον εκάστοτε αντίπαλο και μόνο αυτόν σαν να μην υπάρχει άλλο παιχνίδι μετά, ενώ θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και οι 12 γιατί το τουρνουά θα είναι μακρύ και χρειάζεται το βάθος από τον πάγκο».

-εάν υπάρχει πίεση

«Δεν είναι καλό να υπάρχει. Τα πρακτορεία στοιχημάτων μάς είχαν το πρώτο φαβορί και ξαφνικά μετά τις δύο ήττες στο Ουλμ από ΠΓΔΜ και Βοσνία/Ερζεγοβίνη, καταλάβαμε ότι δεν ήμασταν το φαβορί, ότι δεν ήμασταν καν η ομάδα που θέλουμε, αλλά από τότε όπως ανέφερα και προηγουμένως υπάρχει μεγάλη βελτίωση και θα είμαστε έτοιμοι γιατί πρώτος στόχος μας είναι να περάσουμε την πρώτη φάση και παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι. Ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο και όλοι μαζί θα θέτουμε νέους στόχους».

-για το πάθος του στο παρκέ

«Οι φίλοι μου λένε ότι με κυνηγάει κάποιο μαύρο σύννεφο ή ότι με ακολουθεί μια μαύρη γάτα, αλλά έχω το κεφάλι χαμηλά και δεν με ενδιαφέρει. Τη στιγμή που μπαίνω στο παρκέ ξεχνάω ότι φοράω τη μάσκα. Σίγουρα για κανέναν δεν είναι ευχάριστο, αλλά όλα είναι στο μυαλό.

Είμαι τυχερός που σχεδιάστηκε αυτή η μάσκα, ειδικά για το πρόσωπό μου και έχω καλή ορατότητα. Εντάξει... υπάρχουν δυσκολίες με τον ιδρώτα γιατί δεν μπορώ να σκουπιστώ και μερικές φορές νιώθω ότι με σφίγγει. Αλλά το μόνο που με νοιάζει είναι να είμαι συγκεντρωμένος.

Αυτές τις μάσκες τις φορούσαν στο παρελθόν οι μονομάχοι. Οι πολεμιστές! Οπότε θα πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα του πολεμιστή. Τη μάσκα της άμυνας».

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα