Ο γάμος… παχαίνει!

23:56 13/1/2014 - Πηγή: TNSite

Την αίσθηση πως «έδεσαν το γάιδαρό τους» φαίνεται πως έχουν τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια, αφού νέα μελέτη αποδεικνύει πως οι παντρεμένοι παχαίνουν κατά μέσο όρο 1,8 κιλά το χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει δημοσκόπηση που έγινε σε 1.000 άτομα στη Μ. Βρετανία, πολλά παντρεμένα ζευγάρια βλέπουν τη ζυγαριά να παίρνει την ανηφόρα ακόμα και κατά πέντε κιλά επιπλέον σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια από

την ημέρα του γάμου τους.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μένοντας μέσα στο σπίτι, τρώγοντας σνακ μπροστά από την τηλεόραση.

Το 72% των ερωτηθέντων είπαν πως ένιωθαν μεγαλύτερη πίεση να παραμείνουν αδύνατοι όταν ήταν ελεύθεροι, κι αυτό γιατί εξακολουθούσαν να είναι στη «διαδικασία αναζήτησης συντρόφου».

Το 82% παραδέχτηκε ότι έβαλε βάρος μετά το γάμο, ή όντας μέσα σε μια σταθερή και μακροχρόνια σχέση, με το 54% να δηλώνει ότι αυτό ίσχυε και για τους δύο συντρόφους.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα ζευγάρια που παντρεύονται ή έχουν μακροχρόνια σχέση αισθάνονται λιγότερη πίεση να δείχνουν όμορφα και ελκυστικά για το αντίθετο φύλο, καθώς έχουν ήδη βρει το άλλο τους μισό.

Τέλος, η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί έναν ακόμη λόγο, για τον οποίο βάζουν κιλά οι γυναίκες.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα